Robert Lewandowski včera po zápase poskytol rozhovor pre Polsat Sport Premium,v ktorom zhodnotil vysokú výhru nad Royal Antverpy.

100 gólov v európskych pohároch

"Tento týždeň som počul o možnosti prekonať túto hranicu, ale počas zápasu som na to úplne zabudol. Určite som hrdý - je to krásne číslo, nikdy som nesníval a ani som si nemyslel, že strelím 100 gólov v európskych pohároch. Dnes sa mi to podarilo, takže skvelý večer. Aj my sme hrali super, veľa akcií, veľa gólov... takže sa dá povedať "ľahko, pokojne a príjemne", pretože tento zápas sme mali od začiatku pod kontrolou a nech to takto ide naďalej."

Herný štýl tímu aj Lewyho

"V poslednom čase sa to zmenilo. Neviem, či je to vekom alebo tým, že sme začali hrať určitým spôsobom... užívať si tú hru. Nesústrediť sa len na "góly, góly, góly", ale len tvoriť, byť pod loptou, dorážať, dohrávať. Samozrejme, góly budú pre mňa vždy hlavným faktorom, čo sa odo mňa vyžaduje, ale aj naša hra sa zmenila. Máme hráčov, ktorí často menia pozície, aj to hľadám - pozície na rozohrávku, na nabehnutie, na stiahnutie hráčov... to bolo dnes veľmi zjavné, v poslednom zápase v La Lige to bolo rovnaké. V závere by som chcel mať čo najviac situácií a gólov, ale na radosti z hry mi začína záležať viac ako v predchádzajúcich rokoch."

Porovnanie začiatku tejto a uplynulej sezóny

"Je príliš skoro hovoriť [o pripravenosti na ďalší krok v európskych pohároch]. Samozrejme, pri porovnaní tejto a minulej sezóny je cítiť iné skúsenosti, pokoj, neviem či schopnosti... ale trochu inú mentalitu. Predovšetkým by sme sa však mali sústrediť na ďalší zápas, stabilizovať tú formu, bez ohľadu na to, proti komu hráme... pravdepodobne čoskoro budeme hrať proti tímom, ktoré, ako dnes v druhom polčase [Antverpy], budú silno stiahnuté, budú tvrdo brániť a niekde potom musíte nájsť ten voľný priestor. Predtým to bolo často tak, že to bola naša najväčšia výzva, a teraz to vyzerá lepšie, dokážeme si nájsť priestor pohybom, útočíme s väčším počtom hráčov... Samozrejme, nie v každom zápase nám padne 5 gólov a budeme mať toľko akcií. Kľúčové však je predovšetkým to, aby sme vždy našli riešenie v ofenzíve."

zdroj:  Polsat Sport Premium
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-09-20 11:06:37
Bohužel tvořit neumíš , vždycky prováháš (aspoň v posledních mnoha zápasech ) ten pravý okamžik pro přihrávku a nakonec stejně zakončíš sám i z nesmyslné pozice nebo s hráčem před sebou do kterého to našiješ .
2023-09-20 11:40:28
A to už prečo? Treba robiť to, v čom je človek dobrý.