Bývalý futbalista a odchovanec FC Barcelona Carles Pérez poskytol v predvečer zápasu s Blaugranas rozhovor pre katalánsky denník Sport. Hráč Celty Vigo priznal, že sa na rozdiel od Óscara Mingueza nemieni zdržiavať oslavami prípadného gólu.

5:0 proti Betisu a Antverpám... Vzbudzuje táto Barça strach?

"Strach? Nie. Vieme, proti komu stojíme, majú veľkú kvalitu, veľmi dobrých hráčov a je to Barça, čo na to povedať. Musíme hrať hlavou, vedieť, ako hrať, a využiť naše šance."

Ako hodnotíte tím Blaugranas?

"Ak mám byť úprimný, veľmi ich nesledujem... Samozrejme, João Félix a Cancelo dodávajú tímu iný rytmus. A výsledky hovoria za všetko."

A čo si myslíte o nástupe talentov, ako je Lamine Yamal?

"Keď som tam pôsobil, nedávali sa šance, ktoré by sa podľa mňa mali dávať hráčom z mládežníckych tímov, a vidím, že sa to zmenilo, čo ma teší. Ak je tam Lamine, tak preto, že si to zaslúži."

Odchádzal si veľmi ranený?

"Je to téma, ktorú som prekonal. Cítim sa veľmi dobre. Je pravda, že od detstva máte sen a deň čo deň vidíte, ako sa posúva.... O Barçe môžem hovoriť len v dobrom, musím sa im poďakovať, počas rokov, ktoré som tam strávil, som sa veľa naučil, od hráčov, personálu, od všetkých."

Budete oslavovať, ak strelíte gól?

"Nie je to zlé. Už sú to roky, čo som odišiel. Teraz som v Celte a ak strelím gól, samozrejme, nebudem nikoho provokovať, ale oslavovať budem. Myslím si, že to nie je neúctivé. Oslavoval by som tak, ako by som oslavoval proti inému tímu, a to je všetko. Nemám žiadne výčitky voči Barcelone."

Myslíte si, že dvere do Barçy sú pre vás zatvorené?

"O tom som nerozmýšľal. Pracujem na tom, aby som sa zlepšoval a aby sa výsledky prejavili na ihrisku. Som otvorený všetkému, ale vo Vigu sa cítim ako doma."

Aké sú vaše najkrajšie spomienky na FC Barcelona?

"Mám tri: svoj debut, gól na Camp Nou v mojom prvom ligovom zápase a debut v Lige majstrov, ktorý som zaznamenal na San Sire. A z mládežníckeho futbalu je to mládežnícka Liga Majstrov."

Najlepší tréner a hráč?

"V Barçe? Valverde a, samozrejme, García Pimienta. A z hráčov je to nepochybne Messi a Carles Aleñà, ktorý bol so mnou od samého začiatku."

Z Barçy ste prestúpili do Ríma, ako si spomínate na svoje pôsobenie tam?

"Do Talianska som prišiel ako dvadsaťročný, bez rodiny, s novým jazykom a počas covidu. Bol to ťažký začiatok. Ale bol som šťastný, pretože som sa vďaka všetkým skúsenostiam naučil dobré veci."

Ako ste vychádzali s Mourinhom?

"Veľmi dobre, vždy mi pomohol. Keď mi musel povedať niečo zlé alebo dobré, povedal mi to priamo do očí, a za to mu treba byť vďačný."

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-09-22 13:20:46
dostanete aj vy debakel a budete spokojný :v
2023-09-22 13:28:45
Valverde :)