Zápas FC Barcelona proti Celte Vigo sa začne zajtra o 18:30 na Montjuïc. Trénerom tímu z Galície je od tejto sezóny Rafa Benítez. Na tlačovej konferencii sa 63-ročný tréner okrem iného vyjadril k pôsobeniu FC Barcelona na prestupovom trhu.

Prehra s Malorkou a výjazd do Barcelony

"Mužstvo robí veľa vecí dobre. Dnes mi boli predložené niektoré čísla, veľmi pozitívne vo všetkom okrem dôležitej veci, ktorou je postavenie v tabuľke. Potom nás čaká zápas proti Barcelone, ktorá sa vďaka novým akvizíciám nachádza vo výbornom momente. Musíte k nemu pristupovať s optimizmom. Veľmi tvrdo sme pracovali na tom, aby sme upravili veľa vecí v útoku aj v obrane."

Štvor- alebo päťčlenná obrana

"Našli sme spôsob, ktorý nám umožňuje hrať dobre, vytvárať šance a byť pevnejší v obrane. To však neznamená, že to bude systém navždy. Chcel by som sa vrátiť k štvorici a urobiť zmeny v útoku, aby mali všetci hráči viac možností. Hráči ako Carles, Aidoo a Douvikas sú tu preto, aby sme zvýšili konkurencieschopnosť tímu. Ak by sme nemali pochybnosti na určitých postoch s určitými hráčmi, hovorili by sme, že mužstvo nie je dostatočne dobré. Ak chceme konkurencieschopnosť, budú aj hráči, ktorí nebudú hrať. To je pozitívne."

Barcelona a finančné páky

"Na poslednú chvíľu priviedli dvoch dobrých hráčov. Hovorím o tom, ako vyzerala finančná kontrola... a tieto veci si získajú vašu pozornosť. Nemyslím si, že by som sa tým mal zaoberať a nie je na to správny čas. Ak budem hovoriť čisto z futbalového hľadiska, je to dobrý tím, ktorý odohral dobré zápasy. Sám Xavi hovorí o tom, že sú v najlepšej forme. Je to tím, ktorý má od všetkého trochu. To vám umožňuje mať viac či menej jasné predstavy a veľa peňazí na ich realizáciu. Som si istý, že to bude ťažké, ale nie nemožné. Ak budeme robiť všetko správne, môžeme všetkým skomplikovať život."

Iago Aspas

"Celkovo má celkom pozitívny prístup. Je pre nás taký dôležitý, že by ste mali obavy, keby na tréningoch stále nedával góly, ale vidíte ho, ako ich strieľa, a niekedy sú úžasné. Viete, že je strelec. Je pravda, že v zápasoch premárnil príležitosti, ktoré by za normálnych okolností nepremárnil. Útočníci majú sériu a ak bude mať aj naďalej takéto šance, strelí veľa gólov. Bude to otázka času."

zdroj: as.com
foto: twitter/celtavigo

Diskusia

1 komentár
2023-09-22 21:59:29
Ty páky ,ty si všimaj radšej to aby si neprehral a nebol v tabulke tam kde si !!!! Nebyt Barcelony a Madridu tak La liga je na úrovni ,no radšej nič ty máš šťastie že si možeš zahrať proti FCB ,tak si papuľu optieraj o toho kto ťa ráno obúval !!!