Katalánci po skvelej koncovke stretnutia dokázali poraziť Celtu Vigo 3:2, keď v priebehu 8 minút otočili z 0:2. Čo nám zápas ukázal?

Najlepšie: Ter Stegen a skvelý záver stretnutia!

Barcelona dnes odohrala naozaj slabé stretnutie až do približne 70. minúty. Xavi urobil postupné striedania a následne sa hra zlepšila, ale bola to Celta, ktorá strelila druhý gól, zatiaľ čo Ferran a Felix svoje príležitosti premárnili. Potom prišla 81. minúta a Robert Lewandowski dal signál na remontada. Takáto výzva bola splnená už o osem minút. Cancelo dobre prihral Poliakovi a bolo 2:2. Potom prišla ďalšia skvelá prihrávka Gaviho a Portugalčan sa sám zapísal do streleckej listiny. Dá sa povedať, že Barcelona dnes ukázala kvalitu len na štvrťhodinu hry, ale treba oceniť charakter a vieru vo víťazstvo až do samého konca. Práve takéto tímy totiž najčastejšie vyhrávajú tieto významné tituly. Kiež by to tak bolo aj v budúcnosti pre Barcelonu. Treba však dodať, že nebyť Ter Stegena, ani takýto špurt by nezaručoval zisk všetkých bodov.

Najhoršie: Frenkie so zranením; chyby a bez myšlienky počas 70 minút

Dá sa povedať, že Barcelona schytala v prvých 80 minútach tri rany a neboli to dva góly Celty, ktoré boli najvážnejšie. Frenkie de Jong, jedna z najžiarivejších postáv tímu v tejto sezóne, totiž opustil ihrisko so zranením. Dobrý tréningový materiál zbieral aj Xavi. Tím Rafu Beníteza viac ako 70 minút zápasu výborne bránil a až v závere sa začali objavovať voľné priestory. O personálnych rozhodnutiach trénera Barçy sa dá pochybovať, ale chyby v obrane boli spôsobené najmä slabou koncentráciou. Christensen porušil ofsajdovú líniu, Cancelo strácal lopty a celé mužstvo nemalo hernú myšlienku, ako zrýchliť hru a prekvapiť dobre disponovaného súpera. Samozrejme, podobným zápasom sa nevyhneme a nemá zmysel robiť ďalekosiahle závery, ale taký počet chýb pri pasivite v útoku sa nemôže často opakovať.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-09-23 22:09:12
cancelo je krasna ukazka toho ako to vyzera ked pride kvalitny hrac co hraval kvalitnu anglicku ligu proste uroven je niekde inde
2023-09-23 22:13:33
Kde su teraz vsetci odpisovaci lewandowskeho?a reci ze jak na to nema ze je pomaly ze nech sedi na lavicke?🤣