Frenkie de Jong utrpel v zápase proti Celte Vigo zranenie holenného väzu na pravej nohe. Podľa prvotných prognóz mal Holanďan pauzovať až 1,5 mesiaca, čo by znamenalo návrat až v novembri, ale katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, že stredopoliar sa pokúsi pripraviť na El Clásico.

Ako uvádza Xavier Muñoz z denníka Mundo Deportivo, Frenkie de Jong urobí všetko pre to, aby mohol hrať v El Clásicu v sobotu 28. októbra na Estadi Olímpic Lluis Companys. Do zápasu zostáva ešte päť týždňov a v tejto chvíli sa neočakáva, že bude na toto stretnutie fit, ale klubová lekárska služba túto možnosť nevylučuje.

Spolu s lekárom Ricardom Prunom sa rozhodlo, že Holanďan podstúpi konzervatívnu liečbu a podľa toho, ako sa situácia vyvinie, sa prijme konečné rozhodnutie. Ak sa zotaví takmer na 100% a bude sa to považovať za nevyhnutné, štáb sa môže rozhodnúť aj pre anestéziu danej oblasti. Ak však Frenkie ešte zďaleka nebude v plnej kondícii okolo zápas proti Realu Madrid, nikto to riskovať nebude.

Za predpokladu optimistického scenára návratu na El Clásico by De Jong vynechal nadchádzajúce zápasy La Ligy proti Mallorce (vonku), Seville (doma), Granade (vonku) a Atléticu (doma), zatiaľ čo v Lige majstrov by nehral proti FC Porto na Estadio do Dragão 4. októbra a Šachtaru Doneck na Montjuïc tri dni pred El Clásicom.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.