Robert Lewandowski a João Félix spolu odohrali len niekoľko zápasov, ale už stihli predviesť niekoľko skvelých akcií, ktoré naznačujú, že si veľmi dobre rozumejú. Podľa katalánskeho denníka Sport Portugalčan Poliaka dokonca obdivuje a sám prišiel s túžbou pomôcť tímu.

Nie je tajomstvom, že hra na štyroch stredopoliarov sťažila Lewandowskemu prácu. Pri menšom počte útočníkov sa na neho obrana súpera mohla viac sústrediť. Od návratu k formácii s tromi útočníkmi sa zdá, že Poliak si hru viac užíva a trávi viac času v pokutovom území, kde sa cíti najlepšie.

João Félix dokonale zapadá do Xaviho koncepcie vďaka tomu, že má tendenciu zbiehať do stredu a ľavé krídlo prenechať Alejandrovi Baldemu. V rozhovoroch medzi ľavým obrancom a hráčom na hosťovaní z Atlética sa vraj obaja zhodli: "Tým, že budeme hrať blízko seba, môžeme [súperom] spôsobiť oveľa viac škody".

Posledné zápasy potvrdzujú, že João a Robert majú pravdu. Proti Realu Betis sme videli gól Portugalčana a gól Poliaka. Proti Antverpám: trojuholník Lewandowski-Gündoğan-Felix priniesol prvý gól. Neskôr Portugalčan asistoval Lewymu na gól na 2:0. Gól na 5:0 strelil opäť João Felix po tom, ako zakončil presný centrovaný pas od Raphinhu. Proti Celte v sobotu Portugalčan skóroval s čarovnou asistenciou Lewandowskeho, ktorý odštartoval famóznu remontada.

Sport uvádza, že hráč Atlética hovorí dostatočne plynule po anglicky, zatiaľ čo úroveň Lewandowskeho španielčiny sa v posledných mesiacoch výrazne zvýšila. Komunikácia medzi nimi je príkladná a čo je dôležitejšie, obaja sa navzájom rešpektujú a obdivujú. Felix nepochybuje o tom, že ústrednou postavou ofenzívy je Poliak. João prišiel s pokorou a túžbou priložiť ruku k dielu, preto sa snaží spriateliť s Robertom. Lewy si zároveň uvedomuje, koľko toho Portugalčan do hry prináša. Ich súhra má ďaleko od žiarlivosti alebo konfliktov ega, vyzerá prakticky dokonale a mužstvo z toho veľmi profituje.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
mito669 Premium
2023-09-25 09:32:07
Zrejme stačilo vymeniť jedného sebca s číslom 10 za hráča, ktorý je veľmi ochotný prihrať ale aj mu to zatiaľ dobre strieľa a hneď prosperuje celý tím. Už len veriť, že to vydrží veľmi dlho, najlepšie do konca sezóny.