Tréner FC Barcelona zhodnotil remízu proti Malorke na tlačovej konferencii po zápase, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

Barcelona mala problém kontrolovať zápas. Prečo si myslíš, že to tak bolo?

"Myslím, že sme sa dnes príliš ponáhľali. Chýbala nám trpezlivosť. Po ich góle sme kontrolovali zápas a prišiel gól Raphu. A namiesto toho, aby sme pokračovali v kontrole zápasu, prišla naša ďalšia chyba. Boli to prakticky darčeky. To sa nemôže stávať. V druhom polčase sme sa herne zlepšili, mali sme viac pokoja. Proti rozostaveniu 5-3-2 je to ťažké, ale vytvorili sme si niekoľko príležitostí. Pred prestávkou sme dokonca mohli viesť."

[Marta Ramon, RAC1] Prečo je pre vás také ťažké hrať proti takto stiahnutým tímom? Obávaš sa, že ste na to nenašli recept?

"Myslím si, že sme si vytvorili príležitosti. V predchádzajúcom zápase sme strelili tri góly, dnes dva a v oboch prípadoch proti päťčlennej obrane. Nemyslím si, že sme mohli urobiť oveľa viac. Mali sme však byť sústredenejší, lepšie organizovaní. Prvý polčas sme mohli vyhrať a prehrávali sme. Myslím si, že nie je problém hrať proti päťčlennej obrane. V dvoch zápasoch sme proti tímom s päťčlennou obranou strelili päť gólov. Všetko je to o našich chybách."

[Adria Albets, Cadena SER] Po siedmich kolách dostala Barça osem gólov, čo je rovnaký počet ako po 26 kolách v minulej sezóne. Ako si to vysvetľuješ?

"Robíme chyby a musíme byť koncentrovanejší. To je naša slabšia stránka. Čo sa týka tvorby, tvorili sme. Musíme byť trpezlivejší a pokojnejší, ale myslím si, že sme si vytvorili príležitosti na to, aby sme zápas vyhrali."

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Kedy si povedal, že keď necháš hrať Lamine Yamala, je to zlé, pretože je veľmi mladý, a keď ho nenecháš hrať, je to tiež zlé, pretože ho príliš chrániš. Dnes naskočil do zápasu prednými dverami...

"Áno, zaznamenal veľmi dobrý vstup. Myslím si, že si dobre rozumie s Raphom, ktorý hrá v strede. Fermín tiež zahral dobre... Sú to hráči, ktorí nám môžu veľa dať. Lamine Yamal je rozdielový hráč. Dnes vstúpil dobre a vytvoril si príležitosti. Gól začal tým, že išiel stredom a prihral Raphovi. To je to, čo od neho chceme, ale musíme sa o neho starať. Je ešte príliš mladý na to, aby sme ho nechali vyhorieť."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Mal Fermín pri absencii Pedriho a Frenkieho šancu pravidelne hrávať?

"Áno, Fermín je hráč, ktorý sa mi pred sezónou veľmi páčil. Je veľmi schopný. Má hlad, má cit pre streľbu, dostáva sa do pokutového územia, strieľa z diaľky....Môže nám veľa dať. Dnes strelil gól za bod - síce len bod - ale zaznamenal veľmi dobrý vstup."

[Helena Condis, Cadena COPE] Chápeš, že ľudia chcú viac Lamine Yamala?

"Áno, dokonale im rozumiem. Rovnako ako Raphinhu, Roberta, Ferrana... Ale ja sa rozhodnem. Je to hráč, ktorý nám môže veľa dať. Mám ho veľmi rád, pretože má veľký talent. Musíme sa o neho starať."

[Pol Ballus, The Athletic] Ako hodnotíš stopérov... Toto je prvý zápas Iñiga Martíneza od začiatku...

"Iñigo hral dobre, správne. Vyzeral dobre v súbojoch, prihrával medzi línie, vždy sa snaží... Je to profil, ktorý sme predtým nemali a veľmi nám pomôže. Je to osvedčený hráč."

[David Ibañez, Mediaset] Dnes si často poučoval hráčov a veľa si sa rozprával s technickým rozhodcom...

"Už som raz taký, plný vášne. Chcem vyhrávať. Podľa môjho názoru to bola penalta na Lamine Yamal. Vždy som taký, nedokážem to skryť."

Je potrebné po takomto zápase pripisovať Mallorce nejaké zásluhy?

"Áno, áno... Pre nás je návšteva tu vždy bolehlav, pretože Mallorca je v defenzíve vždy skala. Každý pracuje, každý sa navzájom podporuje... Veľmi dynamickí a agresívni hráči."

zdroj: YT: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

6 komentáre
2023-09-27 07:35:33
Jednoducho den blbec. Brankar nemal svoj den, velmi nepekny fotbal zo strany supera, zakroky za hranou, nasa smola v zakoceni, ziadne hlbkove nahravky no slo to zke nedobre. Yamal je skvely, ale mysoim, ze fyzicky mu este krocik chyba. Zato gaviho bolo plne ihrisko, myslim. Snad sme si vsetko zle vcera vybrali naraz
2023-09-27 07:36:56
O obrane sa radsej nezmienim...