V zápase Malorka - Barcelona došlo k pomerne veľkej kontroverzii rozhodcov. Rozhodca Alejandro Muñiz Ruiz totiž najprv odpískal pokutový kop po zákroku na Lamineho Yamala, ale potom svoje rozhodnutie zmenil.

16-ročný hráč sa už niekoľko okamihov po vstupe na ihrisko rútil do pokutového územia, ale po pošmyknutí jedného zo súperov spadol. Muñiz Ruiz najprv ukázal na jedenástku, ale VAR zasiahol a odporučil mu, aby si situáciu pozrel na monitore. Hlavný arbiter sa nakoniec rozhodol svoje rozhodnutie zmeniť. Opakované zábery ukázali, že došlo ku kontaktu s nohou Lamine Yamala, ale celkom nepatrnému. Názory na vec sa rozchádzajú, ale podľa portálu ArchivoVAR to nemala byť jedenástka. Ďalšou vecou je, že systém VAR mal zasahovať v situáciách týkajúcich sa zjavných chýb, nie v "šedých" akciách týkajúcich sa výkladu hry. Aký je váš názor na túto záležitosť?

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-09-27 09:39:06
Za mě by se takovéhle hraniční situace neměli v pokutovém území vůbec pískat. To platí u všeho: jemné škrtnutí míče o nehet na ruce, milimetrový dotek dvou kopaček, pohlazení od bránícího hráče atd... přijde mi to někdy jako by v pokutovém území obránci vůbec nemohli bránit, když se tedy rozhodne ten útočící hráč poroučet k zemi. Kdyby Lamine normálně pokračoval, tak by nikdo tu penaltu ani nezvažoval (tím neříkám, že simuloval, spíš mu to uklouzlo)
Marian Premium
2023-09-27 10:21:37
Ja by som ju tiež odvolal po pozretí na obrazovke.