FC Barcelona včera v zápase 7. kola španielskej ligy remizovala s Malorkou 2:2. Po zápase sa tréner domácich Javier Aguirre zúčastnil tlačovej konferencie, kde odpovedal na niekoľko otázok novinárov.

Rozhodca

"Som spokojný, mali sme šťastie, že sme vpredu vytvorili tak málo. Dali sme dva góly proti tímu, ktorý vás napáda na vašej polovici. Je to remíza, ktorá nás vracia k našej identite, k tomu, čo sme robili minulý rok a čo musíme robiť tento rok. Je to bod, ktorý nám umožní získať späť naše pocity, dodá nám trochu radosti a odpúta nás od predchádzajúcich zápasov. Ak budeme súťažiť, sme schopní čeliť majstrom. Znovu sme získali svoju identitu a odhodlanie."

Striedania

"Urobili sme zmeny, pretože nás čakajú tri zápasy za týždeň. Cítili sme, že je to to, čo mužstvo potrebuje. Došlo k niekoľkým zmenám. Zlou správou je, že sme prišli o Maffea, ale v konečnom dôsledku je to tím, nie jednotlivci. Veľmi sa mi páčilo, že sme mali väčšie držanie lopty. Odvážili sme sa na tú bezpečnú prihrávku a darilo sa nám to. Pri Girone môžem povedať, že to bola len moja chyba, pretože som si myslel, že zápas bude iný."

Antonio Sánchez

"Navrhol som Antoniovi, aby si dal dole desiatku, pretože je príliš ťažká. Vyšlo mu to. Myslím, že som k nemu nebol fér. Dúfam, že mi bude aj naďalej dokazovať, že som sa mýlil."

Pokutový kop na Yamala

"Prvé, čo som urobil, bolo, že som sa pozrel k tabuli. Videl som reakciu môjho tímu a vedel som, že to nie je penalta. Je pravda, že Copete ide k zemi, je tam kontakt, ale Lamine už, bohužiaľ, tiež padá a rozhodca to interpretuje tak, že to nie je pokutový kop. Je ťažké byť rozhodcom. Je tam najmenší kontakt, zápas by sa skončil, ale to je niečo, čo nemôžem ovplyvniť."

zdroj: marca.com
foto: twitter/rcdmallorca

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.