Bývalý rozhodca Mateu Lahoz sa po odchode do dôchodku stal expertom televízie Movistar. Vyjadril sa k niektorým situáciám zo zápasu Porto - Barcelona, ktoré vyvolali kontroverziu.

V médiách sa najviac hovorí o dvoch zákrokoch v šestnástke Barcelony. Prvá sa odohrala, keď Koundé strážil Taremiho v šestnástke. Francúz na niekoľko sekúnd chytil útočníka za dres a v snahe zablokovať prípadnú strelu sa mohol súpera dotknúť aj nohou. "Koundé riskuje. Ak Taylor nariadi pokutový kop, nie je o čom hovoriť. Je to sivá akcia," povedal Lahoz. Jeho druhé vyjadrenie je oveľa kontroverznejšie. "U mňa pretrvávajú pochybnosti o hre rukou v prípade Cancela. Neviem, či tam bola skoršia ruka Eustaquia. Na záberoch, ktoré vidím... Je to legitímna časť tela. Bola by to ruka Cancela a penalta/voľný kop," zhodnotil bývalý rozhodca, hoci sa zdalo, že predchádzajúca hra rukou hráča Porta bola evidentná. Potvrdzuje to aj poľský rozhodca Lukasz Rogowski, ktorý sa tiež domnieva, že v situácii s Koundém nemala byť jedenástka.

Za zmienku však stojí, že v situácii ostrého sklzu na Roberta Lewandowskeho rozhodca Anthony Taylor ani nepískal faul, hoci Poliak utrpel v dôsledku stretu pomerne vážne zranenie. Celkovo rozhodca odpískal 18 priestupkov Blaugranas a len 5 Porta, pričom Katalánci boli potrestaní osemkrát žltými kartami - dvojicu kariet dostal Gavi, kvôli čomu musel predčasne pod sprchy. Len za kritiku rozhodcu boli napomenutí Ronald Araujo a Xavi.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

7 komentáre
AndreasGerardi Premium
2023-10-06 07:04:17
V duchu fair play , začnú platiť pre súpera aj spracovania bicepsom. Samozrejme, len v zápasoch keď hra Barcelona. Aby sa nepovedalo, že korumpuje rozhodcov. Toto cele divadlo a hon na čarodejnice bude mať veľmi nemilé vyvrcholenie......
2023-10-06 07:31:19
No ja si vobec nemyslim, ze rozhodca piskal v prospech barcelony. Mal som uplne ooacny dojem