Vzhľadom na počet zranení, s ktorými sa tréner Barcelony Xavi momentálne borí, sa oprávnene očakáva, že urobí niekoľko zmien v základnej jedenástke, ktorá dnes večer nastúpi proti Granade.

V tejto súvislosti katalánsky denník Mundo Deportivo tvrdí, Ronald Araujo a Ilkay Gündoğan by si mohli oddýchnuť, aby sa zabezpečila rotácia, ktorú Xavi požaduje. Momentálne majú problémy Robert Lewandowski a Raphinha a tiež stredopoliari Frenkie de Jong a Pedri. Navyše včerajšia výhra Realu Madrid nad Osasunou 4:0 len zvýši tlak na mužstvo vzhľadom na to, že tím z hlavného mesta Španielska momentálne vedie tabuľku so štyrmi bodmi pred Blaugranas.

Okrem zranení nebude mať Xavi na tréningu k dispozícii väčšinu hráčov prvého tímu kvôli reprezentačným povinnostiam na budúci týždeň, čo znamená, že sa dnes večer pokúsi vyskladať silnú jedenástku, pričom bude mať na pamäti, že je absolútne nevyhnutné vyhrať.

Kto si dnes zahrá?

Počas nedávneho zápasu Barcelony s Portom mal Araujo kŕče a podľa Mundo Deportivo je pravdepodobné, že dostane voľno. Hoci Uruguajčan normálne trénoval, s najväčšou pravdepodobnosťou začne na lavičke. Araujo mal v tejto sezóne zdravotné problémy a vzhľadom na to, že bude cestovať s uruguajskou reprezentáciou na kvalifikačné zápasy o postup na Majstrovstvá sveta proti Kolumbii a Brazílii, Xavi by mu mohol dopriať potrebný oddych. V dôsledku toho je pravdepodobné, že Jules Koundé a Andreas Christensen nastúpia v základnej zostave a Alejandro Balde a João Cancelo obsadia krídla.

Čo sa týka stredu poľa, Xavi sa možno rozhodne nechať odpočívať Gündoğana, ktorý bol na ihrisku počas celého priebehu posledných piatich zápasov. Keďže je kapitánom nemeckej reprezentácie, očakáva sa, že bude hrať významnú úlohu aj v nadchádzajúcich priateľských zápasoch.

Naopak, do stredu poľa by mohol byť nasadený Fermín López. Dôvodom je najmä to, že tento hráč hrá naozaj dobre, keď mu Xavi dopraje minúty. V útoku je Ferran Torres najpravdepodobnejším kandidátom na záskok miesto zraneného Lewandowskeho. Na krídlach mu budú pomáhať Lamine Yamal a João Felix.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-10-08 17:05:15
Viac ako Arauja sa bojim o nestriedane kraje obrany Balde Cancelo, bez nich to nejde, ale zase nemozu vsetko odohrat, je to strasne len cakam az jeden z nich vypadne, tam zacne peklo
2023-10-08 18:13:34
fati dneska sa dostal na ihrisko az v 89 minute ako zdrzovacie striedanie