Katalánci včera nedokázali zdolať Granadu na jej trávniku a stratili nesmierne dôležité 2 body v honbe za Realom Madrid. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Jeden cenný, ošarpaný bod

Strata bodov v takomto zápase je vždy sklamaním, ale vzhľadom na priebeh zápasu a dvojgólovú stratu po 30 minútach hry je remíza vítaná. Znamená to jeden bod navyše do tabuľky a stále len tri body za lídrom. V samom závere boli Xaviho zverenci dokonca blízko k ďalšej remontada, ale Ferranov ofsajd spôsobil, že rozhodca anuloval Felixov gól.

Najhoršie: Zranenie Koundého po zápase plnom chýb

Dva body, ktoré dnes Barcelona stratila, sa dajú veľmi ľahko dohnať. Oveľa ťažšie je zaplniť medzeru v základe po takom výbornom stopérovi, akým Koundé bezpochyby je. Treba priznať, že Francúz dnes určite sklamal, ale nikto nepochybuje o tom, že zostáva najlepším stopérom Barcelony v tejto sezóne. Zranenie v takejto fáze sezóny by bolo zdrvujúcou správou. Ostáva len dúfať, že nejde o nič vážne a Jules bude po reprezentačnej prestávke k dispozícii. Za zmienku stojí aj to, aké ťažké je pre Xaviho tím udržať si rovnováhu bez Frenkieho de Jonga. Počet strát sa určite zvýšil a súperi čoraz častejšie využívajú darčeky, akým bol dnes ten od Gaviho. Za takéto časté chyby sa nakoniec musí zaplatiť bodmi.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-10-09 06:25:28
Nemôžem si pomôcť, ale musím to spomenúť, medzi najhoršie určite patrí aj neschopnosť Ferrana spracovať si prihrávku a premieňať šance. Už sa zdalo ,že je na dobrej ceste a už to pôjde k lepšiemu, ale opäť začínam pochybovať.