Ďalší zápas La Ligy, ďalšia kontroverzia rozhodcov. V stretnutí Granada - Barcelona sa pochybnosti objavili najmä v závere zápasu, keď rozhodcovský tím posúdil dve situácie, ktoré ovplyvnili konečný výsledok.

Najskôr hlavný arbiter Soto Grado uznal gól Sergiho Roberta napriek kontroverzii okolo stretu João Felixa s Vallejom. Obranca spadol na trávnik po tom, ako sa k nemu priblížil útočník, ale podľa Archivo VAR simuloval, rovnako ako predtým Portugalčan a neskôr Callejon. Podľa portálu bol preto gól uznaný oprávnene.

Druhá pochybnosť sa týka zrušenia zásahu Joãa Felixa po centri Joãa Cancela. Archivo VAR uvádza, že aj v tomto prípade bolo rozhodnutie správne. Vysvetľuje sa to ofsajdovým postavením Ferrana Torresa, ktorého správanie ovplyvnilo brankárov pohyb. Španiel sa snažil dostať k lopte, a ak by tak neurobil, zásah by bol uznaný. Odborníci Iturralde González z Cadena SER a Pérez Burrull z madridského denníka Marca vysvetlili situáciu podobným spôsobom. Archivo VAR ohodnotil prácu rozhodcu priemernou známkou 6, keďže napriek týmto správnym rozhodnutiam sa dopustil aj jednoduchých chýb pri iných zákrokoch. Podľa portálu však mal ťažkú úlohu, keďže ani jeden z tímov mu úlohu neuľahčil.

Toni Juanmarti z katalánskeho denníka Sport poukazuje na to, že podobná situácia ako v prípade Torresa bola v zápase Realu Madrid proti Getafe, keď bol Joselu v ofsajde. Gól však bol vtedy uznaný.

zdroj: Archivo VAR
foto: twitter

Diskusia

13 komentáre
2023-10-09 07:35:59
Prečo mám pocit, že tento ( nie len tento) rok silou mocou tlačia Real k titulu)...))))
2023-10-09 07:56:45
Bud nech to vzdy plati a pre vsetkych (aj ked sa mi osobne nepozdava to, ze lopta nesmerovala vobec k Ferranovi), alebo vobec.