El Clásico sa rýchlo blíži a Xavi dúfa, že niekoľko zranených hráčov sa vráti do hry už počas tohto týždňa. Na vrchole tohto zoznamu je určite Pedri. O pripravenosti mladého záložníka na zápas proti Realu Madrid sa však objavujú protichodné správy.

Pred niekoľkými týždňami médiá informovali, že Pedriho návrat je naplánovaný na obdobie pred El Clásicom, ktoré sa odohrá sobotu 28. októbra. Javi Miguel z madridského denníka AS informoval, že trénerský štáb chcel, aby bol stredopoliar schopný odohrať niekoľko minút už v zápase proti Athletic, ale rozhodlo sa o odložení jeho návratu, aby sa neriskovala možná recidíva zranenia.

Dnes však dostávame o Pedrim protichodné informácie. Podľa katalánskeho denníka Sport by Pedri mohol odohrať niekoľko minút aj v zápase proti Šachtaru Doneck 25. októbra v Lige majstrov, aby už nabral zápasový rytmus, aj keď v El Clásicu by mal objaviť až v koncovke.

Na druhej strane sa na Twitteri objavila informácia, že podľa Gerarda Romera Pedri v El Clásicu pravdepodobne nebude hrať. Hráč má v blízkej budúcnosti podstúpiť testy, na základe ktorých sa ešte len rozhodne o jeho pripravenosti a teda či bude môcť hrať. Účasť 20-ročného hráča v Clásicu teda nie je reálne potvrdená, čo však neznamená, že v prípade dobrých výsledkov už bude môcť nastúpiť proti Šachtaru.

Čo sa týka ostatných zranených hráčov, Xavi už povedal, že Koundé a Sergi Roberto si v zápase proti Realu Madrid nezahrajú. Podľa informácií denníka Sport by sa okrem Pedriho mal vrátiť aj Rafinha, zatiaľ čo o dostupnosti Roberta Lewandowskeho a Frenkieho de Jonga sa rozhodne bližšie k dátumu zápasu. Dostupnosť posledných dvoch menovaných je skôr v rovine teórie...

zdroj: gerard romero
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-10-23 13:25:37
Pedriho zobrala sezóna 20/21 a možno už bude na to doplácať celú kariéru 😔
2023-10-23 13:34:27
Ked to bude bez Koundeho, De Jonga, Lewu a Pedriho a dokazeme uhrat dobry vysledok tak to bude extremne motivujuce. Najvacsi problem vsak vidim na pozicii DM. Oriol to nezvlada ani proti slabsim superom a bez De Jonga to bude tazke vyskladat.