Xavi Hernández dnes na tlačovej konferencii pred zápasom so Šachtarom Doneck odpovedal na otázky novinárov. Tréner okrem iného povedal, že nechce riskovať s návratom Pedriho a ďalších zranených hráčov. Nižšie uvádzame najzaujímavejšie vyjadrenia trénera.

"Zranení hráči ešte nie sú stopercentne pripravení a nie sú v nominácii, to je všetko. Stále sme optimistickí, že niektorí sa môžu vrátiť na El Clásico. Pedri? Za každú cenu sa chceme vyhnúť obnoveniu zranenia, čo by bolo veľmi náročné predovšetkým po psychickej stránke pre hráča."

"Nepáči sa mi, že rozhodcovia sú ovplyvňovaní. Je to veľmi náročná práca. Niekedy robia chyby v náš prospech, inokedy v náš neprospech, ale treba ich rešpektovať a pomáhať im. Aj keď niekedy dochádza k sporom, verím v ich spravodlivosť. Musíme byť pokojní."

"Gündoğan? Zaznamenáva veľmi dobrý štart do sezóny. Sme s ním veľmi spokojní. Veľmi dobre sa adaptuje. Každá lopta, ktorá cez neho prejde, je lepšia. Dáva nám tú pauzu, pokoj, trpezlivosť, vodcovstvo... Je základom nášho chápania hry. Je na nezaplatenie."

"Chyhrynskyi? S "Dimom" som nehovoril, ale mám na neho dobré spomienky. Skvelý človek. Ako futbalista mal tú smolu, že v Barcelone bola veľká konkurencia. Nebola to pre neho ľahká etapa. Adaptácia, jazyk... bola to pre neho prakticky kultúrna zmena. Ale pamätám si, že to bol skvelý človek."

"Ancelottiho slová o "slobode slova"? V tomto má Ancelotti pravdu. Keď hovoríme o rozhodcoch, sme suspendovaní. Preto si musíme dávať pozor na náš slovník. Je to realita. Ale okrem toho si myslím, že o rozhodcoch sa aj tak príliš veľa hovorí. To sa mi nepáči. Je bezpečné povedať, že urobil chybu, podľa mňa je to penalta alebo nie je penalta, pretože taký je futbal. Čím prirodzenejší budeme, tým lepšie. Musíme sa viac "poľudštiť". V šatni Barcelony takýto problém nie je."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.