Športový riaditeľ Šachťaru Doneck a dočasný tréner Darijo Srna sa včera zúčastnil tlačovej konferencie pred zápasom s FC Barcelona. Chorvát potvrdil, že ho Barcelona chcela v roku 2016 a ubezpečil, že jeho tím bude bojovať o víťazstvo.

"Ako viete, podpísali sme zmluvu s novým trénerom [Marinom Pusićom]. Som veľmi spokojný. Rokovali sme s ním už dlhší čas. Som presvedčený, že prinesie dobré výsledky, počnúc týmto zápasom. Ak vyhráme, vyhrám aj ja, ak prehráme, prehráme obaja (smiech)."

"Áno, mal som ponuku z Barcelony. V tom čase bol trénerom Luis Enrique. Hovoril som s ním, ale veril som svojmu srdcu a zostal som v Šachťare. Nemohol som ich nechať len tak. Na ten moment si spomínam s radosťou, že sa o mňa zaujímal klub ako Barça, ale stále som v Šachtare."

"Som rád, že Xavi o nás hovoril dobré veci. Prišli sme sem hrať dobre a bojovať do poslednej minúty. Barça je favoritom, ale my sme tu preto, aby sme bodovali a vyhrali. Na ihrisko prídu tí najlepší hráči."

"Áno, Barça má niekoľko absencií, ale my tiež. Mali sme zlé obdobie a neboli sme schopní hrať normálne."

"Vojna? Bolo to ťažké. Stratili sme veľa hráčov, ktorí odišli [do iných klubov], ale potom sme pokračovali v budovaní tímu a sme na správnej ceste. Mnohí z nich, ako napríklad Sudakov, ktorý je vedľa mňa, veľa trpeli a bojovali. Urobíme všetko pre to, aby sme sa v budúcnosti zlepšili."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/šachťar

Diskusia

1 komentár
2023-10-25 10:27:30
Legenda Šachtaru podľa mňa. Správny hráč, nešiel po sláve a peniazoch . Pamätám si presne toto že ho chcel Luis dostať k nám a s pokorou to Darijo odmietol . Klobúk dole pred ním , vernosť🫡👊