FC Barcelona dnes zaknihovala tretie víťazstvo v skupinovej fáze Ligy Majstrov, keď porazila Šachťar Doneck 2:1. Zápas v každom prípade nebol úplne bezproblémový.

Najlepšie: Fermín, Ferran a plný počet bodov

Barcelona dnes napriek mnohým problémom so zraneniami odohrala veľmi dobrých 45 minút, zvíťazila a dostala sa veľmi blízko k postupu do osemfinále Ligy majstrov. Protagonistami zápasu boli dnes jednoznačne Fermín a Ferran Torres, ktorí si vytvorili najviac gólových situácií, vrátane toho, že aj strelili góly. Najmä López zaujal ľahkosťou, s akou sa dostával do streleckých príležitostí, a stretnutie mohol pokojne zakončiť aj hetrikom. Gündoğan sa tiež predviedol, výborne rozdeľoval lopty a svoje momenty mal aj Lamine Yamal. Ak k tomu pripočítame minúty, ktoré dostali Guiu a Casado, je sa naozaj z čoho tešiť. Mladíci zohrávajú v tíme čoraz dôležitejšiu úlohu.

Najhoršie: Druhý polčas a problémy Felixa

Zatiaľ čo prvý polčas sa určite hral pod diktátom Barcelony, po prestávke sa hostia rozbehli a mohli dokonca bojovať o remízu. V obrane bolo veľa chýb vyplývajúcich najmä z nedorozumení. Šachťaru sa našťastie podarilo prekonať Ter Stegena iba raz. Znepokojujúca bola aj situácia pred Felixovým striedaním. Portugalčan očividne kríval a na aktuálne informácie o jeho stave si budeme musieť ešte počkať. Dúfajme, že sa predstaví v nadchádzajúcom zápase proti Realu Madrid.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-10-25 21:22:44
Za mňa na to akú rozsiahlu maródku máme tak v pohode výkon. Záloha, keď sa vráti FDJ a Pedri bude strašne nabitá a strašne rád by som si pozrel zálohu FDJ - Pedri - Fermín. Obranu taktiež kritizovať nejdem, párkrát prepadli, ale, tak čo zápas, to inak je zložená obrana, takže s tým musíme počítať.

Trochu ma mrzí, že nemáme dynamické CDM, ktoré sa nebojí poslať riskantnejšiu prihrávku dopredu, niekoho typu Rodri/Kimmich, potom by bola naša záloha tiptop..
2023-10-25 21:32:48
Za mě NEJLEPŠÍ : Fermín bez diskuzí MVP - i přesto že má docela smůlu, umí se s tím psychicky skvěle vyrovnat a ty neproměněný šance ho nijak nesrážejí. NAOPAK - roste zápas od zápasu. Strašně mě baví i Cancelo - je neuvěřitelně inteligentní a ta jeho technika a přehled - je radost na něho koukat ....
NEJHORŠÍ - Zraněný Félix - jestli nebude na El clasico, bude to velkej problém ..... Romeu - jestliže je horší a horší každej zápas, tak dneska to byla absolutní katastrofa !!!! To snad Xaviho nemůže ani napadnout aby jeho do el clasica nasadil !!!!!