Barcelona bude v sobotu na Estadi Olimpic Lluis Companys hostiť úhlavného rivala Real Madrid v zápase, ktorý bude mať veľký význam pre boj o titul v La Lige. Pred zápasom sa hovorilo najmä o zraneniach, s ktorými sa Barça potýka, a o tom, či sa Xavimu na tento zápas uzdravia niektorí hráči.

Tréner Barcelony však zároveň musí riešiť aj niekoľko dôležitých dilem vo výbere, pričom tá najväčšia sa týka pozície pravého obrancu, informuje katalánsky denník Sport. Xavi sa totiž musí rozhodnúť, kto nastúpi na poste pravého obrancu, pričom o toto miesto bojujú João Cancelo a Ronald Araujo. Cancelo je nespochybniteľnou jednotkou na poste pravého obrancu Barcelony od svojho príchodu v koncovke prestupového leta.

Portugalský internacionál odviedol doteraz solídnu prácu a vypracoval sa na hráča základnej zostavy, hoci by mohol mať v obrane problémy s bránením niekoho ako je Vinicius. Práve tu vstupuje do hry Araujo, keďže Xavi v posledných stretnutiach proti Realu Madrid úspešne využíval Uruguajčana na poste pravého obrancu, aby minimalizoval hrozbu zo krídelníka Realu Madrid.

Bude určite zaujímavé sledovať, či sa Xavi rozhodne túto stratégiu zopakovať aj v sobotu, alebo bude pokračovať s Cancelom na pravej strane obrany. Cancelo je dostatočne univerzálny a v prípade potreby by mohol byť nasadený v strede poľa alebo na vysunutom poste na pravom krídle, ak by sa Xavi rozhodol ísť cestou Arauja. Avšak absencia Julesa Koundého kvôli zraneniu znamená, že služby Uruguajčana by mohli byť potrebnejšie v strede obrany po boku Andreasa Christensena, hoci Iñigo Martínez v poslednom čase potvrdil svoje kvality a výkonmi príjemne prekvapil.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2023-10-26 09:41:37
Mats - Cancelo, Araujo, Christensen, Balde - Gundogan, Fermin, Gavi - Felix, Ferran, Yamal...Romeu nemôže hrať DZ na Bellinghama...Cancelo zas bude aj tak viac stredopoliar ako obranca ako vždy, takže väčšinou na Viniciusa pôjde tak či tak Araujo.
2023-10-26 10:07:29
Tak podľa mňa je Cancelo na RB super, ale niekedy je až moc ofenzívny a potom za ním zostáva otvorený priestor.