Xavi zverenci majú za sebou aj tretí zápas skupinovej fázy Ligy Majstrov proti Šachťaru Doneck, ktorý dokázali vyhrať 2:1. Poďme sa bližšie pozrieť na výkony jednotlivých hráčov Blaugranas v tomto stretnutí.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Ter Stegen - 6,2

Nemal veľa práce, okrem zákrokov pri niekoľkých rutinných strelách, nepresných prihrávkach a centroch. S gólom Šachtaru nemohol veľa urobiť.

Cancelo - 7

Veľmi dobrý výkon na lopte, ukázal šikovnú prácu s nohami, zbiehal do stredu poľa ako ďalšia možnosť na prihrávku a eliminoval akékoľvek nebezpečenstvo na svojom krídle, pričom mal veľký prínos, keď sa vydal na opačnú stranu s loptou. Horšiu známku má preto, lebo pri góle Šachťaru bol príliš ďaleko od svojej pozície, ale jeho celkový prínos to viac než vynahradzuje.

Iñigo Martínez - 6,8

Nadviazal na skvelý výkon proti svojmu bývalému klubu cez víkend. Opäť bol istý v bránení, ale základom jeho výkonu boli niektoré bezchybné prihrávky (91%). Podobne ako jeho partner v strede obrany, aj on bol v druhej tretine o niečo exponovanejší, ale nič mimoriadne zlé nepredviedol.

Araujo - 6,9

Takmer bezchybný v situáciách jeden na jedného, vždy spoľahlivý vo vzdušných súbojoch, zachytával nepresné prihrávky a zastavoval brejky - no trochu slabší, keď sa Šachťar v druhom polčase priblížil k bránke Ter Stegena.

Alonso - 6,1

V niekoľkých prípadoch sa príliš dlho držal pri lopte, niekoľkokrát neprihral úplne dobre, ale predviedol aj niekoľko dobrých zákrokov a prihrávok.

Fermín - 8,7

Fermín, ktorý pri Gaviho absencii nastúpil prvýkrát v Lige majstrov, bol v strede poľa absolútne skvelý. Agilný pri otáčaní sa a obchádzaní svojich stopérov, predvádzal šikovnú prácu nohami a dokonca zahral niekoľko skvelých prihrávok. 20-ročný hráč bol jednoducho hviezdou zápasu. Po dobrom začiatku, skvelom nábehu do pokutového územia, trafil tyč, následne sa Ferran Torres dostal k strele, zatiaľ čo jeho druhá strela bola prudká a presná. Jeho čuch na góly - a strelecké schopnosti - je vlastnosť, ktorú nemá veľa stredopoliarov v Barcelone, a rozhodne je to niečo, na čo si treba dávať pozor, pretože ak by mal trochu viac šťastia, zápas mohol dohrať s hetrikom.

Romeu - 6,7

Neistý výkon veterána v strede poľa bol kompenzovaný niekoľkými dobrými zákrokmi a návratmi - ale to, že sa necíti komfortne pri držaní lopty je mierne znepokojujúce.

Gündoğan - 7,1

Deň po svojich 33. narodeninách Gündoğan dobre rozdeľoval loptu, získaval ju v dobrých pozíciách a staral sa o to, aby všetko fungovalo bez väčších chýb. Zahral aj vynikajúcu loptu na Fermína Lópeza, ktorá viedla k Torresovmu gólu.

Yamal - 6,8

Mal niekoľko momentov, v ktorých sa prejavil jeho čistý talent a schopnosť prejsť cez stopérov, a hoci neurobil veľký dojem, pomaly sa dostával do hry. Len musí popracovať na rozhodovaní, čo príde časom.

Ferran Torres - 7,9

Po návrate na hrot sa Ferran výborne pohyboval a dobre kombinoval s Felixom, aby si našiel priestor. Nakoniec mal Španiel podiel na oboch góloch, pričom prvý strelil skvelým zakončením z voleja a pri druhom asistoval.

Felix - 6,4

João Felix dnes predviedol niekoľko šikovných kľučiek v polopriestore a pokusov o prihrávku, ale nebol taký dôrazný, ako by mohol byť, a dokonca sa príliš dlho držal na lopte, čo nakoniec viedlo ku gólu Šachťaru z protiútoku. V koncovke zápasu musel striedať kvôli zdravotným problém, ktoré ale nie sú vážne.

Náhradníci

70' Balde - 6,2

Vniesol na ľavý kraj trochu viac energie a impulzu, čo pomohlo dotiahnuť výsledok do konca, ale tiež bol napomenutý žltou kartou.

75' Guiu - 6,1

Nahradil zraneného Felixa a bol pripravený nabiehať do útoku. Je pochopiteľné, že je ťažké zopakovať taký vplyv, aký mal počas víkendu v zápase proti Athletic Club.

82' Casadó - 6,1

Po svojom debute v Lige majstrov sa usilovne hnal za loptou, ale nemal veľa času na to, aby urobil veľký dojem.

82' Christensen - 6,2

Naskočil do zápasu, aby osviežil obranu po tom, čo Šachťar začal hroziť, a darilo sa mu upokojiť situáciu.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-10-26 11:05:24
Viem, že Alonso nemá takú rýchlosť ako Balde, ale mam pocit ze jeho centre sú oveľa presnejšie..
2023-10-26 13:09:24
Romeu a Gundogan neadekvátne vysoké známky vzhľadom na ich výkony. Romeu bol najslabším článkom barcelonskej zostavy nepresný, pomalý a nerozhodný. Gundogan nepredviedol nič svetoborné a to ešte ani v jednom zápase odkedy je v Barci. Včera bol hviezdou Fermín. Bol neskutočný. Keby mal trocha viac šťastia mohol to byť jeho prvý hattrick v LM.