Carlo Ancelotti odpovedal na otázky novinárov počas tlačovej konferencie pred sobotňajším El Clásicom. Taliansky tréner okrem iného povedal, že Jude Bellingham, ktorý mal menšie zdravotné problémy, je pripravený hrať. Vyjadril sa aj k výberu Gila Manzana ako rozhodcu na zajtrajší zápas. Nižšie uvádzame najzaujímavejšie vyjadrenia trénera Realu Madrid.

[José Luis Sánchez, La Sexta] Je Bellingham stopercentne pripravený? Ako by ste anglickému futbalistovi vysvetlili, čo je El Clásico?

"Zajtra bude hrať, pretože sa cíti dobre. Dnes trénoval a už včera sa zbavil preťaženia. Myslím si, že vysvetlenie [čo je El Clásico] nie je potrebné, pretože profesionáli sledujú všetky zápasy. Každý veľmi dobre vie, čo je to Clásico. Je to zápas, ktorý sleduje celý svet, jeden z najdôležitejších na svete."

[Andrés Onrubia, TVE] Čoho sa najviac obávate v Xaviho tíme?

"Barcelona je ako vždy skvelý tím, pretože je dobre organizovaná v každom aspekte. V obrane, v útoku... V tejto sezóne nastúpili veľmi kvalitní mladí hráči... Očakávame, že Barça bude taká, aká bola vždy."

[Sergio López, AS] Čo si myslíte o tom, že Florentino Pérez nebude prítomný v čestnej lóži na Montjuïc?

"O tom musí rozhodnúť samotný prezident. Akékoľvek rozhodnutia urobil a urobí, sú pre dobro klubu."

[Marca] Ktorý z mladých hráčov, po ktorých teraz Xavi siaha, vás najviac prekvapil?

"Páčia sa mi všetci. Jeden, ktorý veľmi vyniká, je Yamal, ktorý hral veľmi dobre, ktorý je veľmi nebezpečný krídelník... Tiež Fermin, ktorý odohral veľmi dobrý zápas.. Sú to mladíci, ktorí majú zjavne budúcnosť. Aj my máme mladíkov s veľkolepou budúcnosťou. Bellingham je veľmi mladý, Vinícius je veľmi mladý, Arda Güler je veľmi mladý, Camavinga - veľmi mladý, Tchouaméni - veľmi mladý... Niekedy zabúdame, že máme aj mladíkov. V tomto tíme máme aj veľa hráčov z akadémie."

Čo si myslíte o Gilovi Manzanovi? Čo si myslíte o tom, že tento medzinárodný rozhodca viedol od roku 2014 iba dve El Clásica?

"Poznám ho veľmi dobre. UEFA ho veľmi dobre pozná... Je to jeden z najuznávanejších a najlepších rozhodcov v Európe. Má správny profil na to, aby rozhodoval zajtrajší zápas."

[Miguel Angel, Radio Marca] Prečo je pre mladých hráčov také ťažké presadiť sa v Reale Madrid, zatiaľ čo v Barcelone nastupujú odchovanci: Balde, Pedri, Gavi, Fermín, Lamine, Marc Guiu...

"Ťažko povedať... Toto sú tie momenty. Momentálne v Barcelone hrajú mladíci, pretože v prvom tíme bolo veľa zranení... je úplne normálne, že využívajú akadémiu. Ak je v sezóne veľa zranení, samozrejme, musíte do tímu zaradiť mladých hráčov. Máme troch alebo štyroch, ktorí sú blízko k tomu, aby hrali v prvom tíme. Álvaro [Rodríguez] hral v minulej sezóne, Mario Martín bol často s nami, Nico Paz, Gonzalo [García]... Máme skupinu veľmi mladých hráčov, ktorí sú veľmi blízko [k prvému tímu]."

zdroj: as.com
foto: twitter/real madrid

Diskusia

8 komentáre
2023-10-27 18:01:31
Má skvelý profil 🤣🤣🤣 ... prezident fanklubu (la peña Madridista de Don Benito) Realu Madrid
2023-10-27 18:55:49
A jeden z největších madridistu ve Španělsku. 🤣🤷‍♀️🤦‍♀️