El Clásico je na obzore a hráči Barcelony sa dnes pokúsia zdolať Real Madrid a v tabuľke La Ligy nechať svojho úhlavného rivala za sebou. Hráčom, ktorý sa v tomto zápase už predtým tešil z veľkého úspechu, je Gavi, ktorý sa chystá na ďalší súboj proti Realu Madrid. Po vylúčení zo zápasu proti Šachtaru Doneck bude na zápas dobre oddýchnutý.

V rozhovore pre FCB World 19-ročný stredopoliar objasnil historickú rivalitu, svoj nástup do zostavy jedného z najväčších klubov svetového futbalu a svoj excentrický štýl hry. Keď bol Gavi požiadaný, aby sa vyjadril k tomu, že sa v takom mladom veku pripravuje na svoje deviate Clásico, pokorne pripustil túto poctu a poskytol optimistický výhľad na nadchádzajúce stretnutie: "Áno, pravdou je, že veci idú veľmi rýchlo a dúfame, že všetko pôjde dobre a že sa nám podarí vyhrať," uviedol. "Nikdy som nesníval o tom, že si raz zahrám v Clásicu, ale pravdou je, že som mal to šťastie, že som hral v 8 zápasoch, ako som povedal. Toto bude môj deviaty a som na to hrdý," dodal.

Keď sa Gaviho pýtali na jeho názor na Real Madrid, uviedol: "Každý vie, že Real Madrid má veľmi dobré mužstvo a výborných hráčov. Dúfajme, že sa nám proti nim podarí odohrať zápas, aký chceme."

Aj keď je možno nezvyčajné, aby bol tínedžer považovaný za veterána, Gaviho skúsenosti v špičkovom futbale z neho v podstate urobili jedného z lídrov tímu. Na otázku, či sa v mladom veku stal veteránom mužstva, tento šikovný hráč odpovedal: "Vždy sa snažím pomáhať mladým, ktorí prechádzajú akadémiou; tak ako kedysi pomohli Busquets, Sergi a Jordi mne, vždy vítam mladých a pomáham im, ako len môžem."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Pokiaľ ide o zvládanie tlaku, ktorý na neho kladie taká veľká zodpovednosť vo veku 19 rokov, Gavi poznamenal: "Tréner vždy hovorí, že vás nezabijú za to, že hráte futbal, ale vždy máte zodpovednosť hrať za najlepší tím na svete, ktorým je Barcelona, a ak mám byť úprimný, vyrovnávam sa s tým veľmi dobre."

Na otázku o tom, kde sa cíti najlepšie, odchovanec La Masie povedal: "Nakoniec, kdekoľvek budem umiestnený, dám zo seba všetko. Myslím si, že sa najlepšie cítim vo zdvojenom strede poľa, no kdekoľvek to tréner uzná za vhodné."

Keď bol vyzvaný, aby diskutoval o tom, či uprednostňuje vykonávanie hrubej práce alebo zapojenie sa do hry s loptou, Gavi sa rozhodol pre zlatú strednú cestu, pričom ocenil všetky svoje povinnosti: "Myslím si, že každý vždy rád vynikne. Ale mne sa veľmi páči oboje, defenzíva aj ofenzíva," uviedol španielsky stredopoliar.

Bola spomenutá aj otázka nadmerného počtu napomenutí žltými kartami a Gavi skromne priznal, že pracuje na riešení týchto nedostatkov: "Je to niečo, čo sa tréner snaží veľmi zlepšiť. Kedykoľvek ma bude tím potrebovať, budem tam. Ale áno, musím tento aspekt zlepšiť."

Keď hovoril o svojich budúcich ambíciách, Gavi uviedol: "Áno, nakoniec sa vždy snažíte myslieť na čísla, ktoré môžete dosiahnuť, ale pre mňa bude vždy prvoradé mužstvo, v ktorom vyhráme všetky možné tituly. Ale áno, každý chce vždy streliť viac gólov a asistovať."

zdroj: @FCB World
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-10-28 11:36:50
Trošku mimo tému, určite sú tu aj nejakí tipéri, ako vidíte Gaviho a žlté karty dneska? 2,3 kurz na to, že dostane žltú kartu