Podľa správ španielskych médií La Liga uviedla, že počas Clásica na Olympijskom štadióne Montjuïc zaznamenala rasistické urážky. Tie boli pravdepodobne namierené proti Viníciusovi.

La Liga vysvetlila, že bezpečnostný, komunikačný, digitálny tím a ďalšie podskupiny už pracujú na príprave sťažnosti, ktorú chce subjekt podať v súvislosti s niektorými skandovaniami. Majú v nej byť zahrnuté príslušné dôkazy. Madridský denníka Marca zverejnil video, na ktorom sa mali objaviť takéto rasistické nadávky na adresu Viníciusa a smerom k futbalistovi malo letieť aj niečo, čo "vyzerá ako banán". Zábery sa šírili internetom, hoci nebola snaha poukázať na to, že vôbec nešlo o ovocie, ale o kus kartónu z fanúšikovského stanovišťa, ako vysvetlil novinár Mundo Deportivo Roger Torello a dodal, že rasizmus nemožno podnecovať takýmto spôsobom.

 

?No se puede alimentar el racismo de una manera tan irresponsable.
Lo que vuela es un trozo de cartulina amarilla del mosaico, que es la que corresponde a esa zona, y no un plátano.
Los medios tenemos un papel de responsabilidad con la sociedad; hay que ser más rigurosos https://t.co/jwg6nqWrm6

— Roger Torelló (@RogerTorello) October 28, 2023

 

Vinícius niekoľkokrát počas Clásica provokoval fanúšikov svojím správaním a vynútenými faulmi. Po jednom takomto zákroku reagoval dokonca aj Xavi, hoci nie je jasné, čo povedal útočníkovi súpera. V každom prípade sa tréner Barcelony počas tlačovej konferencie od akejkoľvek kontroverzie dištancoval.

Vinícius pri odchode z ihriska po skončení duelu opäť dostal do varu divákov zhromaždených na Montjuïc. Brazílčan robil okázalé gestá a otvorene provokoval publikum. Dokonca ho musel Carlo Ancelotti odtiahnuť. Podľa denníka Marca práve pri odchode z ihriska údajne niekto na Viníciusa zakričal "zasraná opica".

 

Vinicius se va del campo aplaudiendo a la grada. Se lo tiene que llevar Ancelotti de la mano. pic.twitter.com/br93CNEFzt

— Abraham P. Romero (@AbrahamRomero_) October 28, 2023

 

Nevieme, či príspevok "Nová éra" na sociálnych sieťach má byť ďalšou provokáciou Viniciusa na adresu Barcelony. Veď to bol názov dokumentárneho seriálu o katalánskom klube a po zisku španielskeho Superpohára sa virálne rozšíril výkrik Ronalda Arauja "začala sa nová éra".

 

New era pic.twitter.com/czrknT1NGO

— Vini Jr. (@vinijr) October 28, 2023

 

Barcelona zverejnila správu prostredníctvom svojich sociálnych médií a týmto spôsobom reagovala na celú situáciu: "FC Barcelona bude vždy brániť futbalové a športové hodnoty, ako je úcta k súperovi, a z tohto dôvodu vyšetrí každú rasistické urážky, ku ktorým mohlo dôjsť dnes popoludní počas zápasu s Realom."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

zdroj: španielske médiá fc barcelona
foto: twitter

Diskusia

16 komentáre
2023-10-29 07:02:35
Dpc prestante uz z tohto sasa pocmaraneho robit obet, je vylizany jak pornoherecka po sichte a ludia po nom pokrikuju, lebo si to sam svojim spravanim vyzaduje...nechapem ako moze byt jeden tak sikony hrac, take tupelo, ktora doslova vyhladava kontroverziu, vcera bol nulovy a neviditelny q na momenty kde sa valal a provokoval, asi neznesie, ze ho niekto v reale schoval do vrecka po troch mesiacoch od prichodu...
2023-10-29 07:07:18
Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.