Zdalo sa, že do sobotňajšieho El Clásica nastúpi Barcelona bez šiestich kľúčových hráčov, keďže Robert Lewandowski, Pedri, Frenkie de Jong, Raphinha, Jules Koundé a Sergi Roberto boli všetci na zozname zranených. Nakoniec sa v nominácii objavili Raphinha, Lewandowski a Koundé. Teraz sa čaká na návrat ďalšieho dôležitého hráča.

Novinár Adria Albets prináša aktuálne informácie o situácii Frenkieho de Jonga a Pedriho a ich predpokladanom návrate. Podľa novinára Pedri dostane zelenú pred sobotňajšou cestou tímu do San Sebastiánu, kde je na programe zápas s Realom Sociedad.

Na návrat Frenkieho de Jonga si v každom prípade musíme ešte počkať. Jeho situácia nie je jasná, dodáva Albets a tvrdí, že o jeho návrate sa rozhodne na základe jeho pocitov v priebehu tohto týždňa. V súčasnosti všetko nasvedčuje tomu, že Pedri sa vráti na zápas proti Realu Sociedad, ale otázniky pretrvávajú nad stavom jeho spoluhráča v strede poľa.

Pozitívny problém pre Xaviho

Pri absencii Pedriho a De Jonga našla Barcelona kvalitnú posilu vo Fermínovi Lópezovi. Tento mladík sa prebojoval do popredia a proti Realu Madrid sa dokonca prezentoval veľkolepým výkonom. Návrat zraneného dua tak postaví Xaviho pred dilemu - aj keď dobrú. Keďže López, Gavi a Ilkay Gündoğan hrajú na vysokej úrovni, uvidíme, kto uvoľní miesto Pedrimu a De Jongovi.

Koniec koncov, dá sa očakávať, že úroveň Oriola Romeua sa po návrate Holanďana zlepší, takže pôjde o skutočný súboj šiestich kvalitných hráčov. Vzhľadom na hektický program, ktorý je pred Barcelonou, bude mať všetkých šesť hráčov svoje chvíle na to, aby zažiarili. Pozornosť sa preto musí presunúť na optimálne riadenie mužstva a predchádzanie zraneniam.

zdroj: @adriaalbets
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-10-31 18:00:46
Tipujem to na 17 zapasov do dalsieho zranenia