Po týždňovej prestávke sa Barça vráti do hry v sobotu 4. novembra v stretnutí proti Realu Sociedad. Po prehre v El Clásicu, ktorá zvýšila odstup Realu a Girony už na štyri body, je víťazstvo proti Baskom nevyhnutnosťou. Dobrou správou pre Xaviho je, že na toto stretnutie už bude mať k dispozícii takmer kompletný káder.

Podľa Javiho Miguela z madridského denníka AS pristupuje Xavi Hernández k sobotňajšiemu zápasu proti Realu Sociedad ako k finále. S vedomím, že Barça už nemôže stratiť žiadne body, sa tréner rozhodol zrieknuť rotácie. Tím, ktorý je momentálne na štvrtom mieste La Ligy, nemôže dovoliť, aby sa mu Real Madrid, Girona a Atlético vzdialili. Podľa novinára AS už Xavi usporiadal svoju základnú jedenástku na zápas v San Sebastiáne. Očakáva sa, že bude vyzerať nasledovne:

Na rozdiel od El Clásica, keď Xavi nemal z lavičky veľa priestoru na manévrovanie, v zápase proti Realu Sociedad budú pripravení nastúpiť nielen Raphinha a Lamine Yamal, ale aj Pedri, Frenkie de Jong a Jules Koundé. Podľa Javiho Miguela odohrajú Španiel a Holanďan v najlepšom prípade 20-25 minút. Na druhý polčas je naplánovaný aj vstup Julesa Koundého, ktorý už bol povolaný na El Clásico.

"Uvidíme, akú úlohu zohrajú druhoradí hráči ako Oriol Romeu, Marcos Alonso a Iñigo Martínez, ale všetko nasvedčuje tomu, že budúci utorok nastúpia na zápas proti Šachťaru od prvej minúty," píše Javi Miguel. Víťazstvo v tomto zápase zabezpečí tímu postup do osemfinále Ligy majstrov. Dá sa očakávať aj viac minút pre Pedriho, Frenkiho a Koundého, hoci sa s nimi stále nepočíta v základnej jedenástke.

zdroj: as.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-11-01 23:07:16
NeboI by som si taký istý, on je schopný svojho miIačíka Romeua dosadiť do zákIadu aj po jeho katastrofickom výkone z EI CIasica..