Tréner Realu Sociedad Imanol Alguacil sa na dnešnej tlačovej konferencii vyjadril k sobotňajšiemu zápasu proti FC Barcelona. Tréner zdôraznil, že víťazstvo jeho tímu by ho v tabuľke priblížilo k Barcelone na rozdiel dvoch bodov.

Už niekoľko sezón sa Realu Sociedad nepodarilo poraziť Barcelonu na Anoeta... Existuje túžba po víťazstve?

"Áno, ale nie preto, že sme tak dlho nevyhrali, pretože prehrať s Barcelonou je normálne. Čo nie je normálne, je to, že ak vyhráme, budeme za nimi zaostávať len o dva body a oni hrajú v Lige majstrov. Budeme sa snažiť aj naďalej. Minulý rok sme tam dokázali vyhrať, prečo nie tu? Ak vyhráme, priblížime sa k nim na dva body. Tieto chvíle si treba užiť a ja by som to chcel urobiť a vyhrať."

Váš tím doma neprehral už 17 zápasov...

"Znamená to, že mám skvelý tím, hráčov, ktorí bojujú na život a na smrť o tento dres, a skvelý štáb, ktorý mi pomáha pripravovať sa na zápasy. To sú naozaj čísla, ale ja by som ich vzťahoval na štyri a pol roka práce. Myslím si, že čísla tohto tímu od môjho nástupu je ťažké udržať, ale budeme sa o to snažiť."

Bude Barça po prehre v El Clásicu nervózna?

"Takéto kluby s takýmito mužstvami sú tak zvyknuté dostávať sa do takýchto situácií, že im je jedno, o aký zápas ide. Ich potenciál je zrejmý, hoci majú tendenciu ísť hore-dole, keď sa nedostavia výsledky. Tu sa niektorí z vás rozčuľujú, keď sa ledva dostaneme cez play-off... predstavte si, ako to vyzerá u nich. Všetci ich hráči sú veľmi dobrí, musíme hrať najlepšie, ako vieme, aby sme vyhrali."

Barcelona mala pochybnosti o Pedrim, ktorý sa vrátil do kádra, a De Jongovi, ktorý bude ešte mimo hry

"Pedri je iný hráč ako ostatní a De Jong rovnaký. Sú to dvaja hráči na najvyššej úrovni a určite chýbali, ale ak sa Barcelona ospravedlňuje kvôli absencii niektorých hráčov, predstavte si situáciu iných tímov. Ako som už povedal, majú obrovský potenciál."

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-11-03 17:26:35
Ale aj tlaky su ine