Kataláncom sa podarilo zdolať Real Sociedad na jeho pôde v nesmierne náročnom súboji. Blaugranas vyhrali zásluhou gólu Ronalda Arauja z koncovky stretnutia, no lepším tímom veru neboli. Čo nám tento súboj ukázal?

Najlepšie: 3 body v koncovke

Nič nenasvedčovalo tomu, že by Barcelona mohla v záverečných 10 minútach odpovedať. Postupné striedania nepriniesli želaný efekt a zverenci Imanola Alguacila nepoľavili. Pritom hostia v záverečných 10 minútach dominovali nad Realom Sociedad a vyslali sedem striel. Celkom nečakane sa hrdinom stal Ronald Araujo, ktorý dokázal to, čo sa nepodarilo Gavimu a Ferranovi Torresovi - prekonať Remira. Určite to nebude zápas, na ktorý budú chcieť fanúšikovia Barcelony spomínať, ale tri body získané na takomto ťažkom teréne musia potešiť.

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

Najhoršie: 80 minút v tieni Realu Sociedad

Xavi sa dnes rozhodol zopakovať zostavu z Clásica, ktorá síce nepriniesla víťazstvo nad Realom, ale pomohla zakryť nedostatky v zostave. Tentoraz to však nevyzeralo až tak dobre. Real Sociedad sa ľahko dostával k pokutovému územiu Barcelony, kde si vytvoril množstvo situácií. Domáci vyslali 13 striel, z ktorých 6 bolo presných. Mali prevahu v držaní lopty, vyhrávali súboje a dominovali v získavaní lopty. Dá sa povedať, že počas 80 minút nútili hostí hrať veľmi defenzívne a viesť akcie dlhými prihrávkami. Pre fanúšika Barcelony to bol veľmi bolestivý výkon plný bezradnosti v ofenzíve a neistoty v obrane. Dúfajme, že si týchto 80 minút zapamätáme ako najhorších v tejto sezóne.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2023-11-05 07:10:12
Tak minule hovoril Xavi o nespravodlivej výhre Reálu , teraz sme nespravodlivo vyhrali my. Minule s Realom sme ťahali za kratší koniec 30 minút, teraz takmer celý zápas, 80 min. Hrôza.
2023-11-05 07:16:43
Teraz nech Xavi povie ako sme ich prevalcovali a ako úžasne hráme. Teraz povie že sme bojovali dokonca a zato sme vyhrali. To bola katastrofa včera.