Tréner FC Barcelona po zápase s Realom Sociedad hodnotil výhru svojich zverencov na tlačovej konferencii, na ktorej odpovedal na otázky novinárov.

[Albert Adrià, Cadena SER] Myslíš si, že táto vzbura, táto sila, ktorú Araujo ukázal, môže chýbať iným futbalistom? Možno je to tá istá vec, o ktorej hovorili Gündoğan alebo Gavi po Clasic...

(Prerušuje novinára) "Už dosť, čo sa týka Gündoğanových slov. V prvom polčase nám všetkým chýbala intenzita. Všetci. Dnes musíte byť autokritickí, minulý týždeň ste neboli. Minulý týždeň sme hrali veľmi dobrý futbal, dnes nie. Real Sociedad bol lepší ako my... nič sa nestane, ak si to priznáme. Zaslúžili si viac. Ale pre nás je to veľmi dôležité víťazstvo, po Clásicu, ktoré nás ovplyvnila viac, ako je normálne, a viac, ako sme si mysleli."

[Helena Condis, COPE] Povedal si, že toto víťazstvo by mohlo znamenať "zmenu čipu". Môže tento výsledok vyvolať pozitívnu reakciu, toto víťazstvo napriek "opici" po Clásicu?

"Áno, som presvedčený, že áno. Dnes sme v prvom polčase dali jasný príklad toho, ako nemôžeme hrať, čo nemôžeme na ihrisku robiť. Najmä čo sa týka intenzity, to je neoddiskutovateľné, to sa nemôže stať. Je úžasné vyhrať zápas bez toho, aby sme hrali dobre... to charakterizuje majstrov. Charakterizuje to mužstvo s dušou, s odvahou... v posledných minútach sme prešli do útoku a aj oni pocítili únavu. To víťazstvo má cenu zlata."

[Barça Studios] Ako hodnotíš toto dôležité víťazstvo na ťažkom teréne? Bol to Real, kto dominoval, a hra bola častejšie na polovici Barçy. Prečo bolo pre mužstvo také ťažké vybojovať si loptu?

"Mám opačný dojem ako pred týždňom. Myslím si, že Real si zaslúžil oveľa viac. Minulý týždeň sme hrali veľmi dobre a dnes nie. Dnes musíme byť sebakritickí. Nehrali sme dobre. Nedominovali sme, necítili sme sa pohodlne. Nepreukázali sme správnu intenzitu, najmä v prvom polčase. Toto nie je cesta, ktorou chceme ísť. Hrali sme proti skvelému tímu, ktorý mal doma 17 zápasov bez prehry. Majú skvelého trénera a hrali s veľmi vysokou intenzitou, ktorú sme v prvom polčase neukázali. A čo sa týka vyvážania lopty, to je oblasť, na ktorej najviac pracujeme. Na tom, ako sa postaviť, na načasovaní prihrávok a podobne. Ale keď súper tak dobre pressuje, nie je to otázka nastavenia, ale intenzity. Myslím si, že Clásico nás ovplyvnilo oveľa viac, ako som očakával. Hráči mali po zápase s Realom "opicu". Prvých 20 minút je neprijateľných. Toto víťazstvo má pre nás cenu zlata, ale ak mám byť úprimný, nečakal som takýto zápas, rovnako ako minulý týždeň som nečakal, že by sme mohli prehrať. Taký je futbal."

[Marta Ramón, RAC1] Ako si vysvetľuješ, že tím mal takýto problém a čo si povedal v polčase?

"Myslím si, že prvý polčas bol výsledkom toho, ako nás ovplyvnila prehra v Clásicu. Druhý polčas bol oveľa lepší, súper začal byť unavený. V prvom polčase nám chýbala intenzita a to je neprijateľné. Ich stred poľa je veľmi dobrý a fyzicky silný a obranná línia hrá vysoko. Vyhrávali súboje a Kubo, Oyarzabal a Barrene pracovali veľmi dobre. Podľa môjho názoru boli v tomto zápase lepším tímom. Preto si treba vážiť toto víťazstvo, ktoré nám musí dodať sebavedomie a morálnu vzpruhu, ale nie je to spôsob, akým chceme vyhrať."

KLIKNI SEM a vyber si svoje tričko!

[Alfredo Martínez, Onda Cero] Futbal je o výsledkoch. Tento výsledok vám dodá viac sebavedomia. Chýbalo vám to sebavedomie práve v prvom polčase po prehre s Realom?

"Áno, myslím si, že nás to príliš ovplyvnilo. Nezaslúžili sme si prehrať a dnes sme si nezaslúžili vyhrať. Dnes sme vyhrali vďaka viere, odvahe a tiež vďaka tomu, že sa nám podarilo udržať čisté konto, čo je pre tím vždy dôležité. Je to veľmi dôležité víťazstvo pre našu budúcnosť v týchto zápasoch."

[Raúl Fuentes, Radio Marca] Pripomína ti to stretnutie s Valenciou z minulej sezóny?

"Áno, možno. Nepremýšľal som nad tým, ale aj v minulej sezóne boli takéto zápasy. Proti Osasune sme vyhrali v desiatich, za ťažkých okolností, keď súper v mnohých momentoch zápasu dominoval. Vyhráte zápas, v ktorom si nezaslúžite vyhrať. Som presvedčený, že to bude zlomový bod z hľadiska zvýšenia intenzity a celkového zlepšenia hry."

[The Athletic] Chcem sa spýtať na Lewandowskeho. Zmenila sa s príchodom Ferrana taktika? Hralo sa vám po jeho zmene lepšie?

"Nie, nie. Robert sa vrátil po zranení. Samozrejme, musí chvíľu trvať, kým sa dostane do optimálnej formy. Podobne to bolo aj s Pedrim a Raphinhom, ale tieto zmeny sa netýkali zmeny taktiky. Boli to len personálne zmeny bez úprav v zostave."

[Jurdi Juste, japonské médiá] Predtým si spomenul Takeho Kuba, ktorý bol v minulosti spojený s Barcelonou. Mohol by si o jeho výkone povedať viac? Ako hodnotíš jeho sezónu?

"Pre mňa je to futbalista svetovej triedy. Myslím si, že sa mu darí veľmi dobre. Nielen s loptou na kopačkách, ale aj bez nej. Spôsob, akým vychádza do pressingu. Myslím si, že Real je skvelý tím a Imanol je skvelý tréner a dnes to ukázali. Odviezli sme si tri body z pôdy, kde nevyhráva veľa tímov. Take je pre mňa úžasný futbalista."

zdroj: yt: laliga.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-11-05 10:55:33
Dobre zhodnotene.
buggo7 Premium
2023-11-05 10:58:06
Takeho je škoda😏