Jedným z problémov Barcelony v posledných zápasoch bola jej nedostatočná efektivita pod bránkou súpera. Gólová bilancia tímu sa výrazne zhoršila, čo bolo jednou z príčin prehier s Realom Madrid a Šachťarom Doneck. Problémom však nie je len počet gólov, ale aj počet presných striel.

Po prvom kole Ligy majstrov bola Barcelona najlepším európskym tímom spomedzi piatich najväčších líg z hľadiska počtu strelených gólov. Xaviho tím zaznamenal dve manity po sebe (Betis a Royal Antverpy) a dokazoval, že je tímom s veľkým potenciálom v útoku.

V posledných zápasoch sa však situácia dramaticky zmenila. Barcelone sa už nedarí strieľať góly s ľahkosťou, naopak, ide jej to veľmi ťažko, čo sa odráža na výsledkoch. Z prvého miesta v spomínanom rebríčku sa Blaugranas prepadli na desiate. Celkovo Xaviho tím v La Lige a Lige majstrov strelil 32 gólov, zatiaľ čo vedúci Bayern Mníchov 53.

Jedným z kľúčov k tejto kríze je hra tímu, ale aj zranenie Roberta Lewandowskeho. Poliak je pre Barcelonu prvým ofenzívnym referentom. Jeho zranenie výrazne ovplyvnilo výkony tímu, keďže pred ním bol poľský reprezentačný útočník najlepším strelcom La Ligy. Po prestávke spôsobenej zranením sa do tímu vrátil, ale stále mu chýba rytmus.

Ako píše madridský denník Marca, jedným z cieľov, ktoré si Xavi stanovil, je dostať Lewandowskeho späť do formy. Ak sa mu to podarí, tím automaticky urobí kvalitatívny skok, keďže Poliak je stále jedným z kľúčových hráčov ofenzívy. Pokles formy však zaznamenávajú aj ďalší hráči. João Félix, Raphinha, Lamine Yamal a Ferran sú hráči, ktorí na začiatku sezóny vyzerali oveľa lepšie. Dnešné stretnutie s Deportivom Alavés bude pre mnohých hráčov Barcelony kľúčové.

zdroj: marca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.