Katalánci dokázali otočiť domáci zápas proti Deportivu Alavés a napokon vybojovali 3 body po výhre 2:1. Čo nám stretnutie ukázalo?

Najlepšie: Lewandowski zachraňuje tri body

Po prvom polčase existovali obavy, že Barcelona sa už nedokáže spamätať. Veď problémy so strieľaním gólov pretrvávajú už niekoľko zápasov a dnes ofenzívne naladenie zanechalo veľa chýb. Našťastie sa Robert Lewandowski najprv predviedol krásnym zásahom hlavou a potom veľmi sebavedomo využil jedenástku nariadenú za faul na Ferrana Torresa. Okrem výsledku a gólov Poliaka treba oceniť aj prístup Ronalda Arauja, ktorý po presune do stredu obranného bloku odstavil Samu, ktorý si predtým vytvoril až 4 gólové situácie. Dá sa povedať, že keď treba, vždy sa dá na Uruguajčana spoľahnúť a je absurdné, že prvým kapitánom zostáva Sergi Roberto, ktorý dnes opäť sedel na tribúne.

Najhoršie: Súboj medzi Samuom a Koundém v podaní Xaviho Hernándeza

Barcelona opäť začala stretnutie katastrofálne. Tentoraz to bol najmä dôsledok Xaviho rozhodnutia postaviť Ronalda Arauja širšie, čo malo za následok, že Koundé bol nútený súperiť so 193 cm merajúcim Samuom Omorodionom. Fyzická prevaha znamenala, že 19-ročný mladík vyhral väčšinu súbojov s Francúzom, čoho výsledkom boli štyri výborné gólové príležitosti, z ktorých jednu dokázal využiť. Xavi ešte v prvom polčase upravil rozostavenie, keď Uruguajčana presunul do stredu obranného bloku a Koundého bližšie k postrannej čiare. Výsledkom bolo, že Barcelona získala väčšiu kontrolu. Našťastie, takáto neskorá lekcia mala za následok len jeden inkasovaný gól.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter

Diskusia

3 komentáre
2023-11-12 19:00:01
Nerad to říkám, ale koeman se mi líbí více než Xavi, koeman nemel takový tým, co má xavi… sorry, ale xavi je zatím na out
2023-11-12 19:35:18
Inšpiroval ma kamarát, ktorý charakterizoval hru City s Chelsea a hru Barci. Jeho hodnotenie je krátke, ale pravdivé.........Hráči z Anglických mužstiev prihrávajú hráčom, ktorí sú v behu a hráči Barci naopak prihrávajú spoluhráčovi, ktorý stojí! Preto v PL nevidno hru na hádzanársky spôsob, pomaly a nepresne, ale tam si hráč môže vyberať spoluhráča, ktorý je v pohybe a ohrozuje súpera buď prienikom, alebo do kombinácie. Aké jednoduché, ale podľa mňa výstižné. Bože, kedy sa takúto jednoduchú vec podarí pochopiť Xavimu..............