Barcelona včera zdolala Porto 2:1, vďaka čomu majú Katalánci istý postup do osemfinále Ligy majstrov. Pozrime sa aj na ďalšie zaujímavé štatistiky z tohto stretnutia, vrátane kľúčovej úlohy João Cancela.

- Pedri sa vďaka asistencii na gól Cancela prvýkrát po 2,5 rokoch priamo podieľal na góle v Lige majstrov.

- V prvom polčase mal Lewandowski viac strát (6) ako presných prihrávok (5), rovnako ako João Cancelo (7:5). V druhom polčase Poliak stratil loptu 15-krát, pričom zaznamenal len 12 presných prihrávok.

- Na Montjuïc včera prišlo 43 533 fanúšikov.

- João Felix strelil za Barcelonu v tomto ročníku Ligy majstrov už 3 góly, čím vyrovnal svoje kariérne maximum.

- Podľa MisterChip je dvojica Cancelo - Felix prvým portugalským duom od roku 2015, ktoré strelilo gól v jednom zápase Ligy majstrov, keď hralo za klub mimo Portugalska. Naposledy sa takýto kúsok podaril Andremu Gomesovi a... Cancelovi v stretnutí s Valenciou.

- Známky SofaScore by zvyčajne nemali byť kľúčovým argumentom v diskusii o výkone futbalistu, ale v tomto prípade možno uznať, že algoritmy portálu majú pravdu. Cancelo mal vďaka svojim vynikajúcim štatistikám perfektnú známku, teda 10 z 10.

- Barcelona už dva mesiace nevyhrala o viac ako jeden gól a v jednom zápase nestrelila viac ako dva góly.

- Sara Gündoğan s výpovedným príspevkom na Instagrame:

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-11-29 09:07:56
Proč nehraje Christensen ? Vždy když hrál, tak hrál na vysoké úrovni ??!
2023-11-29 09:21:47
Správna otázka.
Lebo to, ako bola včera paralizovaná obrana, v momente, keď útok Porta vnikol do našej šestnástky, to bola katastrófa. Peňa sa tam mohol "rozkrájať" a ostatní sa bezradne pozerali a nedostupovali. Celá defenzíva zle čítala hru, neskoro boli u útočníkov Porta. Naši neboli schopní odobrať loptu, aj keď boli na útočníka zdvojení.
Obrana, celé zle....