İlkay Gündoğan poskytol rozhovor televízii beIN Sports, v ktorom hovoril o nejasnostiach okolo jeho slov po Clásicu či správach o jeho údajnej túžbe odísť do Saudskej Arábie. Nemec sa vyjadril aj k duelu s Atléticom, spolupráci s Pedrim a De Jongom či víťazstvu proti Portu.

Vyhlásenie po El Clásicu

"Nemôžem sa vžiť do kože ostatných, aby som vedel, ako to vnímali, ale ja som len úprimne vyjadril svoj názor a mojím zámerom nebolo na nikoho alebo niečo útočiť. Chcem tým povedať, že vždy, keď kritizujem svoj tím, bez ohľadu na to, za čo, samozrejme do toho zahrniem aj seba. Vždy začínam od seba. Myslím si, že mám dostatok skúseností na to, aby som vedel, ako tento biznis funguje, ale vždy sa najprv pozriem do zrkadla a hodnotím seba, nie iných. Chcem, aby sme zo seba vydali maximum, pretože v tomto tíme vidím veľký potenciál, veľkú kvalitu."

"Zakaždým sa chcem zlepšovať. A aj keby sme mohli vyhrať ďalší zápas 4:3, 5:0, stále vidím veci, ktoré môžeme zlepšiť. Možno je to trochu aj mojím spôsobom bytia, mojou mentalitou, ale nikdy v tom nie sú žiadne zlé úmysly."

Správy o jeho údajnej túžbe odísť do Saudskej Arábie a o tom, že sa mu v Barcelone nepáči

"Asi si musím zvyknúť, je tu veľa hluku. Všetko sa analyzuje. Keď však prídete do novej krajiny, chvíľu trvá, kým sa prispôsobíte, je to nová kultúra, nové mesto, noví ľudia, nový spôsob futbalu... Ale som veľmi šťastný, že som tu. Adaptujem sa čoraz lepšie. Našiel som tu svoj domov. Čo sa týka pocitu šťastia a ocenenia toho, kde sme, ako rodina sa teraz nachádzame vo veľmi dobrej chvíli. Odohral som všetky zápasy a teraz sme dosiahli dôležité víťazstvo v Lige majstrov. Teraz sa chceme priblížiť k prvým pozíciám v La Lige."

Nedostatok porozumenia s Pedrim a De Jongom

"Ak mám byť úprimný, tento príbeh počujem prvýkrát. Opäť sa však ukazuje, koľko hluku je okolo. Ak budeme hrať dobre spolu, prečítate si, ako dobre sme si sadli. Mám podozrenie, že to musím akceptovať. Musím priznať, že s Frenkiem a Pedrim sa mi hralo veľmi dobre. Myslím si, že v poslednom zápase sme mali určité problémy, ale hrali sme aj proti dobrému tímu. Ani v Lige majstrov, ani v La Lige nie je žiadny tím, od ktorého by ste mohli očakávať dominanciu počas celého zápasu. Cítil som sa veľmi dobre, keď som mal po svojom boku týchto dvoch úžasných a skvelých hráčov. Ak mám byť úprimný, nemôžeme zabúdať na to, že obaja sa nedávno vrátili po niekoľkotýždňovom zranení. Musíme spolu stráviť viac času, hrať spolu, zvyknúť si na seba a potom to určite pôjde oveľa lepšie."

Víťazstvo proti Portu

"Postup do osemfinále nám dodáva sebavedomie a ukazuje, že sme na správnej ceste. Darí sa nám, aj keď vieme, že sa ešte musíme zlepšiť, pokiaľ ide o spôsob našej hry, obranu, útok... Myslím si však, že pre tento klub, najmä po dvoch rokoch účinkovania v Európskej lige, opätovná účasť v osemfinále Ligy majstrov znamená veľa. Cítili sme trochu úľavu, ale úplne zaslúžene, pretože sme hrali v skupinovej fáze. Môže nám to len dodať sebavedomie a pozitívne nás naladiť na nadchádzajúce veľké ligové zápasy."

Atlético

"Vždy sa proti nim hrá veľmi nepríjemne. Niekoľkokrát som proti nim hral v City. Videl som ich mnohokrát pri rôznych príležitostiach a myslím si, že bránia takým agresívnym, stabilným, fyzickým spôsobom, že je to veľmi náročný súper. V útoku majú veľkú pohyblivosť, flexibilitu a úžasných technických hráčov, ktorí dokážu streliť veľa gólov. V derby, ktoré sa hralo doma, už porazili Real Madrid. To bolo pôsobivé."

"Som si istý, že Atlético bude až do konca sezóny bojovať o majstrovský titul, takže je to náš priamy súper, ale my vieme, čo dokážeme, a naším cieľom je vyhrať. Vždy som cítil, že ak budeme robiť rýchle rozhodnutia, zachováme si trpezlivosť na ihrisku, nájdeme správne priestory na hru, dokážeme súpera zneistiť natoľko, že keď sa naskytne príležitosť presadiť sa, využijeme ju. To si však niekedy vyžaduje včasnú akciu. Nestane sa to v prvom útoku, vyžaduje si to len veľa trpezlivosti, a vzhľadom na to, ako Atlético bráni a ako dobre bráni, by to mohol byť kľúčový bod pre nedeľu."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-12-03 10:03:24
V prvom rade sa musíš zlepšiť Ty sám Gundo!!!