Obrancu Barcelony Marcosa Alonsa stále trápia bolesti chrbta, čo znamená, že jeho účasť v nedeľňajšom domácom zápase proti Girone je veľmi neistá. Informáciu priniesol katalánsky denník Sport.

Xavi vraj pozorne sleduje Alonsa, ktorý už niekoľko dní zápasí s nepríjemnými pocitmi v chrbte, čo malo za následok jeho absenciu v nedávnom zápase proti Atleticu Madrid. Keďže sa blíži rozhodnutie o nominácii na stretnutie, realitou je, že jeho absencia by mohla potenciálne zmeniť Xaviho taktickú stratégiu, aj keď bývalý hráč Chelsea v tejto sezóne nezohrával významnú úlohu.

Keďže Iñigo Martínez je pre zranenie vyradený zo zostavy, Xavi má k dispozícii len troch stopérov prvého tímu, a to Ronalda Arauja, Julesa Koundého a Andreasa Christensena. Novým trendom, ktorý priniesol Barcelone pozitívne výsledky, je umiestnenie Koundého alebo Arauja na pravú stranu, keď sú na ihrisku všetci traja stopéri.

Ak by sa však Alonso nedostal do nominácie, Xavi by nemal na lavičke žiadneho poriadneho stopéra. Jeho prípadná absencia by si preto mohla vyžiadať taktické zmeny. Mohlo by to znamenať, že na ihrisku by nastúpili dvaja tradiční obrancovia, João Cancelo na pravej strane a Alejandro Balde na ľavej strane, takže na ihrisku by zostali len dvaja stopéri.

Takáto zostava by trénerovi umožnila, aby mal na lavičke Koundého, Arauja alebo Christensena, pričom indície naznačujú, že Christensen je pravdepodobným kandidátom vzhľadom na jeho nedávnu absenciu na posledných dvoch tréningoch z dôvodu otcovskej dovolenky. V takomto prípade by mal Xavi možnosť flexibilne reagovať na nepredvídané udalosti počas zápasu.

Táto alternatívna stratégia však znamená, že Xavi nebude mať na lavičke poriadnych krajných obrancov, hoci Sergi Roberto by stále mohol slúžiť ako alternatíva v prípade, že by Balde alebo Cancelo čelili akýmkoľvek komplikáciám. Na druhej strane, v piatok pod Xavim trénovali Mikayil Faye a Hector Fort, no zdá sa nepravdepodobné, že by sa niektorý z nich dostal do nominácie proti Girone.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2023-12-09 16:07:16
nič sa nedeje