Na začiatku včerajšieho zápasu proti Girone sa zdalo, že by to mohol byť deň, keď Robert Lewandowski konečne dostane vysoké hodnotenie za svoj výkon. Bohužiaľ, Poliak v závere zápasu premárnil veľkú šancu, čo ovplyvnilo jeho hodnotenie.

Lewandowski v 19. minúte vyrovnal skóre zápolenia gólovou hlavičkou po centri Raphinhu. Dôležitý gól v ťažkej chvíli, keď Girona išla niekoľko minút predtým do vedenia. Navyše Lewy nevyzeral vôbec zle vzhľadom na svoju horšiu formu. Mal dobrú efektivitu prihrávok (86%), vyhral 7 z 11 súbojov, lepšie sa pohyboval v okolí pokutového územia a spolupracoval so svojimi spoluhráčmi. Lewandowski mohol streliť aj druhý gól, keby mu João Cancelo namiesto strely z ostrého uhla loptu prihral.

Žiaľ, zatienila to situácia zo záveru zápasu, keď za stavu 2:3 dostal Poliak ideálnu prihrávku tesne pred bránku, ale loptu namiesto hlavy trafil ramenom a zahodil výbornú šancu. Mundo Deportivo tak píše o "dvoch tvárach Lewyho", ktorý najprv prvým gólom postavil mužstvo na nohy, ale potom zlyhal, keď ho tím najviac potreboval.

Katalánsky denník Sport konštatuje, že slabý výkon Lewandowského "zhadzuje Barcelonu". Poliak strelil v 18 zápasoch 9 gólov, ale do siete trafil každých 157 minút, čo nie je oslnivý výsledok. Čo je však najpodstatnejšie, je fakt, že práve Lewy premárnil najviac čistých príležitostí (12) zo všetkých futbalistov La Ligy. A k tomu mu chýbala efektivita aj v súboji s Atléticom. Madridský denník AS uzatvára, že pochybnosti o Lewandowskom sa v tejto situácii ešte viac prehĺbia, pričom mnohí sa domnievajú, že pre neho bude ťažké zlepšiť svoj výkon.

zdroj: španielska tlač
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

4 komentáre
2023-12-11 16:49:14
Není to poprvé co začal mít Lewa opravdu zlý odhad na balón. A to pak souvisí kompletně se vším, kontrola míče, zpracování, ...
2023-12-11 16:54:55
Ludia pisu ze Lewa nedostava Dobre lopty. Nepovedal by som ze je to tak. Skor Lewa uz nedokaze z hovna upleat bic ako volakedy. Teraz potrebuje XY dobrych prilezitosti aby mu tam nieco padlo.

Proste netaha Barcelonu vpred.

Keby mal Messi k dispozicii tuto obranu a zalohu, tak vyhraju LM. To co mal Messi posledne 2-3 roky hlavne v obrane stalo za uplne hovno v porovnanie s tym co tam je dnes.