Xavi sa rozhodol nechať odpočívať Ronalda Arauja a Frenkieho de Jonga v zápase proti Royal Antverpy, čím znížil počet potenciálnych kandidátov na post kapitána Barcelony. V poslednom čase nosil pásku práve Uruguajčan. Kto by ho mohol nahradiť?

Marc-André ter Stegen bol kapitánom po väčšinu sezóny, ale Nemec bude minimálne do konca januára chýbať kvôli zraneniu. Absencia Arauja a De Jonga znamená, že jediným zo štyroch kapitánov v nominácii na súboj proti Antverpám je Sergi Roberto. Tento 31-ročný záložník sa však už dva mesiace vôbec neobjavil na ihrisku, takže nie je jasné, či v takomto súboji vôbec nastúpi v základnej zostave, hoci po zápasoch proti Portu, Atléticu a Girone, ktoré strávil na lavičke, pravdepodobne nejaké minúty dostane. V aktuálnej sezóne Roberto odohral len 224 minút.

Ak sa Xavi rozhodne neposlať odchovanca do hry, bude veľmi zaujímavé sledovať, kto by mohol v stredajšom zápase pôsobiť ako kapitán Barcelony. Najmä preto, že chýbať bude aj Robert Lewandowski. V nominácii na zápas je až 10 futbalistov, ktorí majú najviac 20 rokov. V prípade ďalších 7 ide o hráčov, ktorí sú v Barcelone minimálne od roku 2022 - Ferran Torres, Jules Koundé, Raphinha, Andreas Christensen, João Cancelo, João Felix a Oriol Romeu. Okrem Sergiho Roberta tak zostávajú Iñaki Peña, Alejandro Balde a Pedri. Zdá sa, že z tejto trojice by mohol pásku dostať práve posledný menovaný. A kto by podľa vás mohol dostať túto poctu, ak sa prvý kapitán neobjaví v základe?

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-12-12 10:42:14
prirodzeným kapitánom je danko, má aj výložky
2023-12-12 12:06:58
Roberto na RB