Novinári z katalánskeho denníka Mundo Deportivo priblížili, aká bola Xaviho reakcia v polčasovej prestávke posledného zápasu proti Girone. Tréner sa snažil svojich zverencov, ktorí prehrávali 1:2, vyburcovať.

Podľa týchto správ sa Xavi rozhodol použiť šokovú terapiu, aby zápas zvrátil. V iných ťažkých stretnutiach sa tréner skôr uchyľoval k psychologickým manévrom a podpore hráčov, ako napríklad v dueli s Alavésom. V súboji s Gironou sa však rozhodol vyvolať v hráčoch napätie, aby ich povzbudil v konfrontácii s priamym súperom.

Podľa denníka Mundo Deportivo Xavi zvýšil hlas a energicky sa obrátil na svojich hráčov, aby im povedal, že Girona ich nemôže poraziť, pokiaľ ide o túžbu, že sa nesmú nechať ovládnuť a hrať ospalo. Tréner na nich apeloval, aby ukázali, že sú Barcelona, veľký tím. Xavi veril, že je to otázka túžby, keďže svojim zverencom zdôraznil, že sú lepší ako ich súper a polhodinu dominovali. Vyzdvihol nedostatok agresivity, ktorú treba ukázať, pretože La Liga sa vzďaľuje a namiesto straty jedného bodu to môže byť sedem.

Novinári uvádzajú, že Xavi dokonca niekoľkokrát udrel do tabule, na ktorej boli zobrazené taktické pokyny, hoci tentoraz ju nerozbil, ako sa to stalo predtým. Nikto z futbalistov nič nepovedal, len akceptovali trénerovo dôrazné posolstvo. Mundo Deportivo píše, že Barça bola už na začiatku druhého polčasu agresívnejšia, čo sa prejavilo faulmi Cancela a Koundého, a mužstvo malo niekoľko príležitostí. Bohužiaľ, nedokázali ich využiť. Barcelona prehrala aj kvôli prístupu svojich hráčov, ktorým miestami chýbalo odhodlanie, aké dokázali ukázať hráči Girony.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

9 komentáre
2023-12-12 12:16:03
Gavi Gavi Gavi 😔
2023-12-12 12:48:31
A teraz kritici Xaviho, poďme...