Katalánci včera utrpeli zahanbujúcu prehru aj v Lige Majstrov, keď prehrali na pôde Royal Antverpy 3:2. Blaugranas síce postúpili do vyraďovacej fázy Ligy Majstrov z prvého miesta, ale... Poďme hodnotiť zápas proti Antverpám.

Najlepší: Gól Marca Guiu, asistencia Lamine Yamala

Po takomto zápase je pomerne jednoduché poukázať na najväčšie pozitívum, keďže aj výber je veľmi obmedzený. Dnes treba oceniť Marca Guiu, ktorý nahradil Roberta Lewandowskeho a potreboval jedinú príležitosť, aby strelil svoj druhý gól vo farbách Blaugranas. Škoda, že remízu, ktorú by jeho gól priniesol, sa nepodarilo udržať. Xavi však môže mladému útočníkovi dôverovať. Určite nie je náhoda, že sa opäť strelecky presadil. Teší aj asistencia Lamine Yamala. Mladý krídelník bol mimochodom najsilnejším bodom v základnej jedenástke a je škoda, že vo výhodnej situácii trafil brvno.

Najhoršie: Oriol Romeu a ostatní

Samozrejme, treba spomenúť, že to bol Oriol Romeu, ktorý svojimi absurdnými stratami daroval súperom dva góly. Hral katastrofálne a po tomto zápase ho jednoducho nie je možné obhajovať. Treba však povedať, že celý tím podal mimoriadne slabý výkon. Tri strely na bránu proti štvrtému tímu belgickej ligy sú škandalóznym výsledkom a 7 inkasovaných gólov v dvoch zápasoch je vyslovene zahanbujúca štatistika. Barcelona momentálne nevykazuje žiadne známky stability svojej hry. V defenzíve sa už v prvých 60 sekundách zápasov vyskytujú jednoduché chyby, útočníci sa snažia byť efektívni a prihrávky z prvej sú v pozičnej hre zriedkavé. V tejto situácii nemožno hovoriť o nejakej kontrole a prípadné víťazstvá sú len ťažko vybojované. Dnes sa ani toto nepodarilo. Xavi nemá veľa času na riešenie problémov. Prípadná porážka v osemfinále Ligy majstrov by mohla ukončiť jeho dobrodružstvo na trénerskej stoličke Barcelony.

zdroj: fcbarca.com
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2023-12-14 06:58:54
Za prvy gol je v prvom rade zodpovedny Pena a nie Romeu. Oriol sice hral zle, ale tvrdit, ze to bol on, kto pri prvom gole pochybil je neobjektivne. Je naozaj zvlastne, ze sa tu Penova sialena rozohravka vobec neriesi. Lebo nic nebolo horsie vcera.
2023-12-14 08:01:00
Myslim ze nie je dôležité v konecnom dosledku ci pochybil inaki alebo oriol,je dôležité ze takto takuto situaciu neriesia ani na dedine brankar a hráč