Xavi Hernández a jeho tím sú v poslednom čase pod silnejúcou paľbou kritiky. Včera večer sa situácia pre Kataláncov ešte viac vyostrila, keď v poslednom zápase skupinovej fázy Ligy majstrov UEFA šokujúco prehrali 3:2 s belgickým tímom Royal Antverpy.

Od Xaviho zverencov to bol nevýrazný výkon vzhľadom na to, že po prehre v Girone túžili zmeniť dynamiku. Joan Vehils z katalánskeho denníka Sport informuje, že prezident Barcelony Joan Laporta je "pobúrený" výkonom tímu. Tento pocit sa ešte viac prehĺbil, keďže Laporta išiel proti niektorým členom vedenia, aby vymenoval Xaviho za trénera, a teraz sa začínajú vkrádať vážne pochybnosti o vhodnosti 43-ročného trénera na túto prácu.

Xavi zasa tvrdí, že medzi ním a Laportom sú dobré vzťahy, čo nie je ďaleko od pravdy, keďže najvyšší predstaviteľ Barçy ho chce podporiť a v tomto kritickom období vystupovať jednotne. Prezident však ani zďaleka nie je spokojný s tým, čo videl zo strany v posledných zápasoch.

Ako médiá informovali začiatkom tohto týždňa, Xavi sa v Barcelone ocitol pod tlakom. Niektorí členovia Laportovho vedenia už trénerovi neveria a nebránili by sa zmene. Niektoré pozápasové komentáre 43-ročného kormidelníka po prehre s Gironou sa časti vedenia nepozdávali. A výsledok proti Royal Antverpy Xavimu tiež neprospel.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

5 komentáre
2023-12-14 10:56:02
Ku...v nech sa to uz vyrieši na hru sa už neda divať!
2023-12-14 11:07:12
Prezident je nastvany a ked aj tu na fore je takisto niekto nastvany na chaby vykon, tak je este kritizovany..,