Po včerajšej prehre Barcelony sa opäť horlivo diskutuje o Xaviho ďalšej budúcnosti v Barcelone. Pochybnosti o trénerovi totiž začínajú mať aj členovia vedenia FC Barcelona. Vo všeobecnosti zatiaľ prevládal názor, že tréner bude chránený minimálne do konca sezóny, ale výsledky, ktoré nasledovali v posledných dňoch, to začínajú spochybňovať.

"Považujem sa za schopného zvrátiť situáciu. Som presvedčený, že sa mužstvo zlepší. Verte mi. Laporta a Deco mi dôverujú," povedal tréner po zápase v Antverpách. "Dnes sme strávili dve hodiny rozhovormi s Decom a prezidentom Laportom. Vo vnútri nie je žiadny problém. Som v poriadku, pozitívne naladený. Nie je to tak, že by som bol v zlej situácii," dodal.

V rozpore s vyjadrením trénera novinár Ferran Correas z katalánskeho denníka Sport informoval, že vedenie začalo pochybovať o Xaviho schopnostiach, no nikto z klubovej kancelárie však nesmie o situácii verejne hovoriť.

Výhrady okolo Xaviho nie sú len výmyslom médií a u niektorých členov vedenia sa začali vznášať už pred nedávnou reprezentačnou prestávkou a po neúspechu proti Šachťaru Doneck v Lige majstrov. Tieto obavy sa navyše znovu vynorili po prehre tímu proti Girone na Montjuïc. Kritika smerovala na výsledok zápasu aj na výkon mužstva a sprevádzala ju nespokojnosť s vyjadreniami trénera. Tieto pocity však boli vyjadrené za zatvorenými dverami a riaditeľom FC Barcelona bolo pred niekoľkými týždňami odporučené, aby sa zdržali diskusií o trénerovi na verejnosti.

Prezident Joan Laporta, vášnivý Xaviho podporovateľ, na základe svojich skúseností vo funkcii uznáva, že v náročných časoch je vhodné zomknúť sa a vytvárať obraz jednoty. Žiaľ, tento cieľ sa nepodarilo úplne naplniť, najmä vo svetle nedávnych udalostí okolo zápasu v Antverpách, a vedenie si možno veľmi dobre robí domácu úlohu, aby našlo vhodného trénera, ktorý by dokázal situáciu zmeniť.

zdroj: sport.es
foto: twitter

Diskusia

1 komentár
2023-12-14 14:54:26
Pokojne sa môže stať, že na vianoce už Xavi nebude trénerom FCB. Ani Laporta ho nebude naveky brániť, ak z najbližších 2 zápasov stratí co i len bod, jeho dobrodružstvo je na konci