Krátko po víťazstve 3:2 nad UD Almeria v La Lige odletela FC Barcelona do Spojených štátov amerických, aby odohrala priateľský zápas v Dallase proti Club America. Zápas sa pre zverencov Xaviho Hernandeza skončil prehrou, keď v súboji, v ktorom dostalo príležitosť viacero mladých talentov klubu, prehrali s mexickým tímom 2:3.

Vzhľadom na to, že mužstvo hralo len niečo vyše 24 hodín pred priateľským zápasom oficiálny zápas, tréner Barcelony sa rozhodol výrazne rotovať a doprial minúty mladým talentom ako Marc Guiu, Pau Cubarsi, Marc Casado, Unai Hernandez a Hector Fort a ďalším.

Xavi po zápase priznal, že pre jeho hráčov to bol dobrý zápas, aj keď viacerí hráči boli unavení: "Dnes sme odohrali skvelý zápas," povedal Xavi. "Club América aj Barça si vytvorili veľké šance. Za nás hralo veľa mladých hráčov, to je pozitívne. Naši hráči v základnej zostave boli unavení, hrali včera proti Almerii a dnes boli niektorí hráči unavení," dodal.

K okolnostiam, ktoré viedli k usporiadaniu priateľského stretnutia, Xavi povedal: "Tento typ zápasu je pre Barcelonu pozitívny. Klub je v situácii, keď sa musíme prispôsobiť, nakoniec sa ponúkame fanúšikom v Spojených štátoch. Vždy nás prijímajú s láskou. Myslím si, že ľudia si dnešný zápas užili, a to tak tí, ktorí boli na štadióne, ako aj tí, ktorí nás sledovali v televízii. Myslím si, že sme dnes v zápase videli skvelé divadlo."

Xaviho sa pýtali aj na Club America a jeho nedávny triumf v mexickej lige, odpovedal: "Je to veľmi dobrý tím, intenzívny, technicky veľmi dobrý. Nie je náhoda, že vyhrali ligu. Club América pracuje tak, ako pracujeme my. Útočné mužstvo, vysoko pressujú. Páči sa mi prístup ich trénera. Majú skvelých hráčov, podobne ako mexickí hráči v celej histórii."

Nakoniec, keď hovoril o mexickej legende Rafa Marquezovi, ktorý odvádza dobrú prácu ako tréner Barça Atlètic, Xavi povedal: "Robí skvelú prácu. Sú tu 16, 17 a 18-roční hráči, ktorí ešte nie sú pripravení, ale musia byť s nami v prvom tíme. Je pre nich ešte príliš skoro, ale sme v tejto ťažkej situácii. Som rád, že Rafa týchto hráčov trénuje."

zdroj: TUDN
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
mito669 Premium
2023-12-22 10:42:13
Už podľa záberov po pristani bolo vidno, že sú tam tak povediac nedobrovolne.
Revive Premium
2023-12-22 11:07:25
Na jednu stranu super, že Xavi dal hrať väčšinu zápasu mladých, ktorí sa mohli oťukať. Na druhú stranu je absolútne choré, keď hráči musia hrať 30 hodín po dohratí ligového zápasu, priateľský zápas, po tom čo letia niekoľko hodín na druhý kontinent. Človek, ktorý toto odklepol, by fakt nemal rozhodovať o ničom. Šťastie bolo, že sa nikto nezranil a chalani môžu cez sviatky oddychovať.