Spomedzi mnohých hráčov Barçy Atlètic a Juvenil A, ktorí posilnili prvý tím v priateľskom zápase proti Club América (2:3) v Dallase, mali piati možnosť debutovať. Ostatní hráči, ktorí sa predstavili v tomto zápase, mali predchádzajúce skúsenosti z prvého tímu Barcelony. Nižšie uvádzame vyjadrenia mladých hráčov, ktorí pred niekoľkými dňami odohrali svoje prvé minúty pod vedením Xaviho.

Pau Cubarsí: "Som veľmi šťastný, bol to môj sen od detstva. Vždy som bol Culé, vždy som chcel, aby tento moment prišiel, aj keď je to len priateľský zápas. Vždy som tvrdo pracoval na každom tréningu a v každom zápase, aby som sa zlepšil, a teraz, keď prišla táto chvíľa, myslím, že sa mi to podarilo. Naďalej budem pracovať na každom tréningu, aby som dostal viac príležitostí. Je to jedinečná skúsenosť, ktorú som ešte nikdy nezažil."

Ander Astralaga: "Je to úžasná skúsenosť. Keď prídete do mládežníckej akadémie ako dieťa, vidíte, že je to dlhá cesta, ale ten moment prišiel a je to veľmi vzrušujúce. Som rád, že si môžem užívať takéto chvíle, povzbudzuje ma to do ešte tvrdšej práce. Je to veľmi dobrá skúsenosť, vždy nám to niečo vráti a veľmi sme si to užili."

Gerard Martín: "Aj keď to bol priateľský zápas, pre mňa je to niečo, na čo môžem byť hrdý. Je to niečo, o čom vždy snívate a som veľmi šťastný, aj keď sme nevyhrali, kvôli tejto skúsenosti. Ak odhliadneme od zápasu, zážitok zo všetkých týchto vecí je neuveriteľný. Xavi nám povedal, aby sme zostali pokojní a hrali tak, ako vieme."

Diego Kochen: "Som veľmi šťastný, že som dostal túto príležitosť, a to, že môžem ísť domov, je požehnanie. Ďakujem Xavimu a spoluhráčom za tento moment."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.