Katalánci vyhrali na pôde Barbastro a postúpili do osemfinále Copa del Rey, no bez problémov to nebolo. Poďme hodnotiť výkony jednotlivých hráčov.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie jedného štatistického portálu sofascore.com. Whoscored.com tento zápas nehodnotil. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 3 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 4,3

V prvom polčase absolútne žiadne problémy, ale hneď ako bol povolaný do akcie, zlyhal na celej čiare. Z nejakého dôvodu odmietal chytať loptu a svojím zlým rozhodovaním spôsobil veľa problémov.

Koundé - 6,2

Na pravej strane výborne zabezpečoval šírku ihriska a vytvoril niekoľko slušných šancí. V prvom polčase nemal v obrane veľa práce, ale v druhom oveľa viac.

Araujo - 6,3

Zjavne z formy, ale sa dobre vysporiadal s väčšinou útokov, hoci s gólom nemohol nič urobiť.

Christensen - 6,6

Vzadu tiež celkom bez problémov, starostlivo rozdeľoval loptu z hĺbky a zakladal útoky svojimi dlhými prihrávkami.

Fort - 6,9

Slušný výkon Španiela, ktorý si dobre počínal na cudzom poste na ľavej strane. Útočil do šestnástky, keď mohol, a zodpovedne ustupoval pri bránení svojho krídla. Skvelo prihral na vzdialenejšiu žrď pri druhom góle.

Fermín - 7,5

Bol na konci väčšiny veľkých šancí Barcelony, keď útočil ako skúsená deviatka. Všetky útoky v záverečnej tretine prechádzali cez neho a za svoju snahu bol odmenený gólom v prvom polčase. No v nadstavenom čase zapríčinil penaltu, ktorá vliala nádej domácim.

Romeu - 5,8

Pôsobivý výkon Romeua v prvom polčase, ktorý dokonale plnil svoju úlohu, zakotvil tím v defenzíve a výborným spôsobom držal loptu v útoku. Ale niekoľkokrát stratil loptu, čo viedlo k protiútokom.

De Jong - 7,1

Ďalší deň, ďalší bezchybný výkon Frenkieho de Jonga, ktorý bol srdcom víťazstva. Jeho diagonály v podstate riadili hru, zakladali útoky a vytvárali šance.

Raphinha - 7,9

Raphinha bol najlepším útočníkom Barcelony, zabezpečoval šírku ihriska a útočil centrami a kombináciami s Fermínom a Koundém. Vytvoril gól pre Fermína a potom strelil druhý gól brilantným nábehom na vzdialenejšiu žrď.

Ferran Torres - 5,9

Mal si lepšie počínať v šestnástke, ale treba oceniť jeho pohyb a prácu nôh okolo pokutového poľa, ktoré pomohli Barcelone udržať si loptu a vytvárať plynulé akcie. V závere zápasu nevyužil šancu 1 na 1.

Felix - 4,2

Strelil gól, ktorý bol neprávom anulovaný kvôli ofsajdu, ale inak bol Felixov výkon veľmi znepokojujúci, pretože sa zdalo, že jeho prvým inštinktom je streľba namiesto prihrávky spoluhráčom v lepších pozíciách. Nedbalo zapríčinil rohový kop, ktorý viedol ku gólu Barbastro. V 72. minúte bol vystriedaný.

Náhradníci

Iñigo Martínez - 6,7

Zahral si len 10 minút, pretože sa opäť zranil.

Roque - 5,1

Väčšinu zápasu odohral na ľavom krídle a za ten čas toho neurobil dosť na to, aby niečo zmenil. Keď mal šancu skórovať v situácii 1 na 1, napálil loptu priamo do brankára.

Gündoğan - 5,1

Nekontroloval hru tak, ako by Xavi očakával po jeho striedaní. Daroval lacný rokový kop, ktorý takmer viedol ku gólu.

Lewandowski - 6,5

Dokonale splnil úlohu, pre ktorú bol poslaný do zápasu, vyhral a premenil penaltu, ktorá ukončila zápas a utrpenie Barcelony.

Sergi Roberto - 5,9

Slušných 15 minút pre Roberta, ktorý vytvoril šancu a pomerne dobre bránil.

zdroj: sport.es sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.sk
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

12 komentáre
2024-01-08 10:03:40
Myslím,yže Fdj bol strojcom víťazstva,bol všade !
2024-01-08 10:44:47
Pôsobivý výkon Romeua v prvom polčase.....tak to jsem asi videl uplně jiný zápas .Jinak Felix je uplně odpojený ,dostane míč jen na přeplněném prostoru,kde je těžké něco udělat ,ale přesto chce něco udělat.Oproti hodnocení jsem videl spise snahu nahrát než střílet.Je na něj velká kritika,ale v minulém zápase díky jeho střele jsme dali vítězný gol z penalty ,to nikdo tu nezmini .Myslím ,že je hodně otrávený ze způsobu hry Barcelony a není jediný .Je střídaný v každém zápase jako první ,at se mu daří nebo nedaří ,prostě je videt,že ho Xavi nechtěl .A opět musím zmínit to ,co už tu je dlouhou dobu.Kdokoliv sem přestoupí ,hraji na začátku výborně a pak uplně zvadne,zapadne do té barcelonske šedi .A příčina? Rekl bych ,že to bude ve špatném tréninku a házenkářském stylu hry ,kdy hráči nemají prostor ke kličkám neběhají a jen jdou do přehuštěnýho prostoru .A dokud se tohle nezmění ,tak bude huř a huř