Po niekoľkých zápasoch, v ktorých hra Barcelony vzbudzovala pochybnosti, odohrali Xaviho zverenci proti Osasune dobrý zápas a vybojovali si účasť vo finále Superpohára. Podarí sa tímu z katalánskej metropoly opäť siahnuť na španielsky Superpohár?

Blaugranas v semifinále neodohrali brilantný zápas, ale opäť získali efektivitu, ktorú akoby v posledných zápasoch stratili. V hre Barcelony bolo vidieť zlepšenie a katalánsky denník Mundo Deportivo dokonca prezentoval dôvody, prečo veriť vo víťazstvo Xaviho tímu proti Realu Madrid vo finále.

Pedri - Mágia vo finále

Pred niekoľkými dňami nebolo jasné, či bude záložník k dispozícii na Superpohár. Pedri nastúpil v 61. minúte a bol v plnej sile. S ním na ihrisku sa hra zlepšila, pokiaľ ide o plynulosť v útoku. Účasť stredopoliara v zápase proti Realu Madrid, či už ako striedajúceho hráča alebo náhradníka, je pre Barcelonu výbornou správou.

Lewandowski - "Zabijak" opäť s gólom

Poľský útočník opäť robí to, čo mu ide najlepšie: prijíma loptu a umiestňuje ju presne tam, kde brankár súpera nemôže nič robiť. Zdalo sa, že na niečo také už zabudol. Gól proti Osasune by mu mal vrátiť sebavedomie, čo je pre útočníka kľúčové. Lewandowski skóroval v dvoch po sebe idúcich zápasoch a v nedeľu bude mať príležitosť pokračovať v tejto sérii proti Realu Madrid.

Gündoğan - Nový kráľ asistencií

Nemecký stredopoliar si v semifinále proti Osasune pripísal siedmu asistenciu v sezóne a je jednu od vyrovnania svojho osobného rekordu (osem asistencií v sezóne 2018/19 v Manchestri City). Gündoğan sa zapájal do všetkých aspektov hry: asistoval, získaval lopty, zahrával rohové kopy na oboch stranách a ukazoval sa v hre.

Lamine Yamal - Ďalší gól a dobrý pocit

Tento mladý hráč nenastúpil proti Osasune, ale zranenie Raphinhu mu poskytlo príležitosť ukázať, že môže zohrať v tíme veľmi dôležitú úlohu. Lamine Yamal vyzeral na krídle dobre a strelil druhý gól, keď súper začal tlačiť.

Sergi Roberto - Kapitán vo výbornej forme

Španiel nebol Xaviho prvou voľbou, ale keď ho tréner potreboval, šance sa chopil všetkými desiatimi. Najvšestrannejší hráč Barcelony ukázal, že je vo výbornej forme, a vniesol pokoj a kontrolu do tímu, ktorého hra nebola v poslednom čase príliš stabilná.

Frenkie de Jong - Návrat k najlepšej forme

Holandský záložník bol vyhlásený za najlepšieho hráča zápasu proti Osasune a opäť bol kľúčovým hráčom. V semifinále španielskeho Superpohára si veľmi dobre udržal taktickú disciplínu a nechodil do útoku freneticky, ako je jeho zvykom. Vďaka tomu sa Barcelona vyhla vážnym chybám v defenzíve, ku ktorým dochádzalo v posledných zápasoch.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

5 komentáre
2024-01-13 10:37:25
🤦 Presvedčivé dôvody... Toto sú články...
2024-01-13 11:44:32
Väčšinou, keď sú tu takéto články tak zápas prehráme :-( Zápas si užijeme ako fanúškovia a hlavné je aby sa nik nezranil. Výhra v superpohári poteší.