Barcelona chce získať svoj prvý titul v novej sezóne, keď sa vo finále Superpohára stretne s Realom Madrid.

Katalánci sa tešia z pohodlného víťazstva 2:0 nad Osasunou v semifinále. Chcú však obhájiť titul v tomto turnaji, keďže v minulej sezóne vo finále porazili Real Madrid 3:1.Tentoraz by to však pre Barçu mohlo byť oveľa zložitejšie. Forma tímu Xavimu očividne nepomáha, zatiaľ čo na zoznam zranených hráčov pribudol Raphinha.

Vzhľadom na to musí Xavi prísť s taktickými improvizáciami, pretože sa snaží nájsť rovnováhu vo svojom kádri a vybudovať mužstvo, ktoré sa môže postaviť rozbehnutému Realu Madrid. Podľa katalánskeho denníka Mundo Deportivo by jedným z Xaviho taktických manévrov do zápasu s Realom Madrid mohlo byť aj nasadenie štvorčlennej zálohy.

Denník naznačuje, že štvorčlenný stred poľa by mohol byť reálnou možnosťou proti Realu Madrid, najmä vďaka návratu Pedriho. Mladý stredopoliar môže bez problémov zahrať v zajtrajšom El Clásicu, čo je pre trénera Xaviho veľká úľava. Po návrate Pedriho má tréner Barcelony možnosť zvoliť štvorčlenný stred poľa, v ktorom by Ilkay Gündoğan a Frenkie de Jong zostali zaručenými hráčmi základu.

Keďže sa však Pedri práve vrátil po zranení, o zvyšné dve miesta bude musieť súperiť s Fermínom Lópezom a Sergim Robertom. Treba poznamenať, že Roberto má v posledných zápasoch výbornú formu, zatiaľ čo Fermín je interior, ktorý môže pridať viac kreativity.

Vzhľadom na to, že Barcelona už má Gündoğana a De Jonga umiestnených na hlbších pozíciách, kombinácia Pedriho a Fermína v strede poľa by mohla fungovať. Prípadne by Xavi mohol nastúpiť s Robertom a De Jongom na hlbších pozíciách, pričom Gündoğan a Pedri by pôsobili na vysunutých pozíciách.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

1 komentár
2024-01-13 16:35:19
Pressing stvorclennej zalohy Gundo FDJ Pedri a Fermin je jedine co nas moze zachranit. Ich zaloznici az na Juda nehraju dobre pod tlakom.