Dani Ponz, tréner Unionistas Salamanca, súpera Barcelony v osemfinále Kráľovského pohára, sa zúčastnil na tlačovej konferencii pred stretnutím s Xaviho tímom. 50-ročný tréner načrtol svoj plán na štvrtkový zápas a priznal, že jeho tím verí v postup do štvrťfinále.

"Aby sme Barcelonu porazili, musíme jej uštedriť taký úder, ako bol ten v "Papierovom dome", teda dokonalý. [...] Šanca na to existuje. Samozrejme, že je. Samozrejme, že veríme. [...] Naším plánom pre tento zápas je pokúsiť sa ho vyhrať, samozrejme, ako vždy."

"Máme oveľa viac podnetov a posledných pár hodín bude zrejme intenzívnejších, ale metodika je rovnaká. Sme viac oddýchnutí a môžeme si tieto momenty viac užiť. Keď sa zápas začne, chceme ho dostať na najvyššiu úroveň. [...] Pravdou je, že nie sme [nervózni]. Pristupujeme k nemu s vážnosťou a profesionalitou, na akú sme zvyknutí. Zajtra pôjde mužstvo do zápasu s maximálnymi ambíciami a nadšením."

Tréner Unionistas sa vyjadril aj k plánu, ktorý pripravil na štvrtkový zápas.

"Maximálna presnosť, nerobenie chýb a niekoľko slabých miest, ktoré Barcelona má. Vzhľadom na ich úroveň hry je veľmi ťažké nájsť trhliny. Je to veľmi komplikovaný tím a plán musí fungovať dokonale, ak chceme mať nejakú šancu."

"Všetci [hráči Barcelony] sú výnimoční, pôsobiví. Každý hráč, ktorý nastúpi v drese Barcelony, bude na mimoriadnej úrovni, na úrovni futbalistu Primera División."

Dani Ponz dostal aj otázku, či vyradenie Barcelony môže byť pre Xaviho ako trénera Blaugranas niečo ako matchball.

"Nemyslím si, že to tak bude v prípade Xaviho. Jeho projekt ide nad rámec tohto. Nemyslím si, že to bude takto."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: twitter/unionistas

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.