Útočník Barcelony João Felix zúfalo túži po príležitosti ukázať svoju hodnotu. V roku 2024 sa však tento hráč Atlética Madrid márne snažil dostať viac minúty a okrem zápasu Copa del Rey proti UD Barbastro sa v žiadnom inom stretnutí neukázal v základnej jedenástke.

Katalánsky denník Sport tvrdí, že Felix veľmi túži po príležitosti urobiť dojem na Xaviho a môže ju dostať už dnes večer, keď Barcelona nastúpi proti Unionistas de Salamanca v súboji osemfinále Copa del Rey. Felix v súčasnosti čelí náročnému obdobiu svojho pôsobenia v Barcelone. Napriek tomu, že bol kľúčovým hráčom pod vedením Xaviho v úvodných fázach sezóny, nakoniec vypadol do základu po nevýraznom výkone proti Almeríi.

Príležitosť zvrátiť tento trend sa naskytla v stretnutí 16-finále Copa del Rey proti Barbastre, ale jeho nevýrazný prístup a chyby v obrane prinútili Xaviho, aby ho v 70. minúte vystriedal, čo bolo odrazom hráčovho slabého celkového výkonu. V zápase s Barbastrom mu síce nebol uznaný gól kvôli spornému ofsajdu, ale jeho celkový výkon bol aj tak veľmi nevýrazný.

Perfektná príležitosť na nápravu

Práve teraz, keď je Raphinha vyradený z hry kvôli zraneniu a Lamine Yamal si odpykáva trest za suspendáciu, čelí Xavi personálnym problémom v nadchádzajúcom zápase Copa del Rey. Táto situácia predstavuje pre Felixa skvelú príležitosť získať späť miesto v základnej zostave a urobiť pozitívny dojem na trénera.

Medzitým je potrebné poznamenať, že si Barcelona nemôže dovoliť nasadiť proti Unionistas podpriemerných hráčov, keďže predtým v Copa del Rey preukázal tento klub svoju kvalitu, keď vyradil Sporting de Gijon a Villarreal.  Preto je nielen pre Felixa, ale aj pre Barcelonu nevyhnutné podať čo najlepší výkon pre kolektívny úspech tímu.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

2 komentáre
2024-01-18 16:30:04
Prehra bude znamenat Saviho rizluckovy zapas. Aj ked on goly nestriela.....
2024-01-18 17:17:09
Keby sa zakladna zostava mala urcovat podla toho ako a kto dobre hra, nemala by sa ani z koho pomaly zostavit, kedze skoro vsetci hraju pod svoje moznosti....