Xavi Hernández na tlačovej konferencii povedal, že zo Salamancy odchádza spokojný, pretože verí, že tím urobil krok vpred a hral dobre, najmä v druhom polčase. Nižšie je uvedený úplný prepis tlačovej konferencie trénera.

(Novinári nemali mikrofóny a otázky nebolo počuť)

"Boli momenty, keď sme hrali veľmi dobre, a boli momenty, keď sme mali hrať oveľa lepšie. Nerobíme správne veci. Keď som povedal, že sme v štádiu výstavby, ide presne o toto: hrať hru, vytvárať si príležitosti, pochopiť, čo si každá situácia vyžaduje... Niekedy je to ťažké a ja to chápem, pretože som tiež hral, trénoval a práve to nám chýba. Veľmi mladí futbalisti... Ale dnes sme získali sebavedomie a morálku. Myslím si, že sme odohrali veľmi dobrý druhý polčas a chvíľami sme dominovali aj v prvom, ale je to ťažké. Musíme pogratulovať Unionistas, pretože odviedli skvelú prácu. V prvom polčase sme sa trápili. Gól na 1:0 golazo. V mnohých momentoch nevyzerali ako tím z nižšej ligy."

"Hráčom som povedal, že v takýchto zápasoch, kde súper bráni nízko, treba strieľať a my na to máme hráčov: Frenkie, Pedri, Gündoğan, Uri... Musíme hrať lepšie, ale dnes sme odohrali dobrý zápas. Koundého gól padol len preto, že sa odvážil. Musíme hrať viac "oslobodene". Myslím si, že sme dnes urobili krok vpred. Samozrejme, boli sme jasnými favoritmi, ale je to ťažké."

"Problém nie je v ochote hrať. Je to napríklad o chybných zákrokoch. Dnešný zápas bol ťažký, terén bol komplikovaný... Trávnik nebol v najlepších podmienkach. To sú opäť naše chyby. Musíme ich napraviť a víťazstvo nám to uľahčí."

"S Baldem som veľmi spokojný. Povedal som mu, že má všetky predpoklady na to, aby sa odvážil urobiť veľa vecí. Ak nemôže nabiehať krídlom, musí sa pohybovať stredom, veď je nezastaviteľný. Má také podmienky, že ich musí využiť. Dnes sa mu to podarilo, ale. Padla na neho prvá vlna kritiky, chlapec má 20 rokov... je na dne, no.... Musí sa z tejto situácie odraziť. Nie vždy sa hrá na 10, 9, 8... Niekedy príde pokles formy a nič sa nedeje, lebo taký je šport, taký je futbal, taký je aj život... nie ste vždy dokonalí."

"Čo znamenajú príchody Gündoğana, Pedriho a Lewandowskeho? Pustil som tam aj Cubarsiho, však? O prestávke. Poslal som ich, pretože sme remizovali. Koruna nám z hlavy nespadne. Tento zápas sme museli vyhrať, je to Kráľovský pohár, je to titul. Chceme sa dostať do finále a vyhrať. Porazili tu Villarreal, Sporting Gijón. Unionistas vyzerali ako skvelý tím. Teraz je to všetko vyrovnané, každý pracuje veľmi dobre, bez ohľadu na úroveň hry. Musíme to všetko pochopiť. My, futbaloví profesionáli, tomu rozumieme. Vieme, že ich tréner Dani pracuje dobre, pripravuje vysoký pressing, nízky obranný blok... To je to, čo sa trénuje. To je šport. Už bude veľmi ťažké mať také gólové náskoky, aké sme videli v minulosti. Futbal je veľmi vyrovnaný, to je môj pocit."

"Vitor Roque? Cíti sa dobre, ale mal nejaké ochorenia, a preto nehral v Superpohári. Nebolo to zranenie, ale preto hral menej. Bude však predstavený. Zaznamenal veľmi dobrý vstup. Vyzeral dobre, aj keď to nebola jeho prirodzená pozícia. Som presvedčený, že za nás bude veľa nastupovať."

"Opakovanie chýb? Robíme chyby, čo sa týka koncentrácie... v tomto prípade to bol prehratý súboj v strede poľa, chýbala tu agresivita. Stratu sme v zápase odčinili, aj keď to bolo ťažké. Mohli viesť 2:0. Predtým porazili dva veľké kluby, a to Sporting a Villarreal."

"Mám obavy? Nie, práve naopak. Odchádzam odtiaľto s veľmi dobrými pocitmi, pretože si myslím, že sme sa herne zlepšili. Je logické, že veľa vecí treba zlepšiť, ale odchádzam s veľmi dobrými pocitmi. Aj keď sme prehrávali 0:1, mal som pocit, že máme zápas pod kontrolou, pretože sme dominovali, využívali sme pressing po strate... Hrali sme dobre a v druhom polčase veľmi dobre."

"Mali sme takého súpera, pretože si to zaslúžil tým, že porazil svojich predchádzajúcich súperov. Opäť ukázali, že sú veľmi dobrým tímom. Naozaj nám skomplikovali život. V budúcnosti sa budeme snažiť vyhrať a vyhrať presvedčivo, pretože je to Barcelona. A práve preto je to také ťažké."

"Je ťažké hrať proti súperovi, ktorý bráni v desiatich a robí to veľmi dobre. Keď sa Frenkie pohol, João Felix mu musel nabehnúť na prihrávku, potom som tam poslal dvoch interiors, Gunda a Pedriho, aby sme posielali také filtrujúce prihrávky. Myslím si, že sme hrali veľmi dobre, lepšie v druhom polčase, logicky, pretože súper bol už unavený. Som spokojný, pretože bolo vidieť veci, na ktorých sme pracovali."

zdroj: yt
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-01-19 08:50:32
Jezisi Kriste Pane. Ktokoľvek vpred ri vyhre proti "hovnu"....kde sa to Barca len dostala. ....a človek nerobí závery a také vyhlásenia po jednom vyhratom zápase proti "hovnu"...
2024-01-19 09:02:17
Xavi bol jeden z najlepších stredopoliarov na svete, ale už vtedy ako hráč nemal sebareflexiu..teraz to len pokračuje ..žiadna poriadna kritika, žiadna zmena nič