Katalánci včera odohrali veľmi napínavý súboj na pôde Realu Betis, ktorý napokon dokázali dotiahnuť do víťazného konca. Zabral predovšetkým Ferran Torres, ktorý strelil hetrik a na štvrtý gól prihral! Poďme hodnotiť.

Hodnotenie hráčov bolo zostavené podľa nasledovného kľúča -> do úvahy sme brali 2 subjektívne zdroje: hodnotenie portálu barcauniversal.com a hodnotenie katalánskeho denníka Sport a potom hodnotenie dvoch štatistických portálov Whoscored.com a sofascore.com. Pri každom hráčovi je priemer známok z týchto 4 zdrojov s komentárom portálu barcauniversal.com.

Iñaki Peña - 6,2

Mladík mal veľmi pokojný prvý polčas kvôli dominantnému výkonu Barcelony a zasahovať musel len vtedy, keď Isco vystrelil z veľkej vzdialenosti. Po prestávke sa však úplne zrútil. Jeho zlé zasiahnutie vytvorilo šancu pre Isca, vďaka čomu sa Betis dostal do zápasu, zatiaľ čo pri druhom góle si mohol počínať lepšie.

Koundé - 6,9

Koundé sa vrátil na pozíciu pravého obrancu a opäť poskytol Xavimu dostatok dôvodov, aby ho ponechal na tejto pozícii. Bol pevný v obrane a nebojácny pri nábehoch dopredu, hoci jeho skutočný prínos v záverečnej tretine bol skromný.

Aruajo - 6,7

Uruguajská hviezda sa vrátila po jednozápasovej suspendácii a nastúpila ako pravý stopér tímu. Keď si obliekol kapitánsku pásku, ukázal oveľa sebavedomejšiu verziu seba samého so značným komfortom pri držaní lopty.

Cubarsi - 6,9

Pri absencii Andreasa Christensena si tento mladík vyslúžil prvý seniorský štart v kariére. V žiadnom momente zápasu sa však nezdalo, že by bol Pau Cubarsi hodený do hlbokej vody. V prvom polčase predviedol dobrú distribúciu lopty a prehľad v defenzíve. Nemožno mu vyčítať prvý inkasovaný gól, ale mal prsty v druhom góle Realu Betis. Napriek tomu pozitívny debut pre 16-ročného mladíka.

Balde - 6,7

Mladík, ktorý má v tejto sezóne ďaleko od svojich najlepších výkonov, vyzeral v prvom polčase proti Betisu oveľa istejšie. V útoku bol nebojácny a maximálne využíval priestor medzi obrancami Verdiblancos. V obrane nemal veľa práce.

Frenkie de Jong - 7,3

Holanďan sa tešil z vydareného zápasu s viac ako 100 dotykmi s loptou, bezchybnou distribúciou a jasným vedením. V obrane bol ako pivot vynikajúci, keď predviedol viac ako 6 zákrokov a 2 prerušenia hry.

Gündoğan - 6,7

Nemec bol opäť motorom Barcelony, ktorý s prehľadom nachádzal medzery a s ľahkosťou rozohrával loptu. Podobne ako jeho spoluhráči, aj on sa v druhej časti hry vytratil.

Pedri - 6,7

Mladík bol spojkou medzi stredom poľa a útokom Barcelony a hral na poste ofenzívneho záložníka. Dobre asistoval pri Torresovom otváracom góle a ako vždy vyzeral isto. V druhom polčase sa vytratila intenzita aj kvalita. Po 70. minúte ho Xavi stiahol.

Yamal - 9,2

Krídelník predviedol proti Realu Betis ďalší úžasný výkon, z ktorého sršala kvalita na každý dotyk. Yamal svojimi geniálnymi kľučkami opakovane prekabátil obranu Betisu a v jednom prípade dokonca skvelou strelou trafil žrď. Len v prvom polčase absolvoval štyri neuveriteľné driblingy a vyhral 9 súbojov. Neúnavne ťahal útoky vpred. Vplyv mal aj po prestávke, ale v obmedzenej miere. Svoju triedu ukázal aj pri treťom góle Torresa, keď zaznamenal prvotriednu asistenciu a jedným ťahom zlikvidoval obranu Betisu.

Lewandowski - 5,7

Poľský útočník mal proti súperovi zo Sevilly viac priestoru, čo mu umožnilo viac behať a kombinovať. Napriek tomu bol opäť neefektívny. V druhom polčase bol právom vystriedaný.

Ferran - 9,7

Torres si zaslúži viac uznania, ako sa mu dostáva. Pre tím v ohrození je v tejto sezóne pomerne spoľahlivým útočníkom a do hry vnáša oveľa viac ako len zakončenie. Torres bol efektný v záverečnej tretine vďaka svojmu futbalu na jeden dotyk a šikovným nábehom za obranu. V podstate sa tak ocitol v správnom čase na správnom mieste a otvoril skóre Barcelony. Druhý gól tímu strelil hneď po prestávke a nebál sa oprieť do lopty z diaľky ani vo zvyšku zápasu. Svoj hetrik zavŕšil sebavedomým zakončením v poslednej minúte.

Náhradníci

63' Roque - 5,7

Dostával sa do šancí, ale zatiaľ to nie je to pravé orechové.

71' Fermín - 6,6

Tento mladík sa podieľal na obrate Barcelony svojím vysokým pressingom, schopnosťou rozohrávať loptu a intenzitou na ihrisku.

81' Felix - 7,4

V predposlednej minúte zápasu sa odvážnym zakončením spoza šestnástky vpratal do siete. Jeho striedanie malo na zápas zásadný vplyv.

zdroj: sport.es whoscored.com sofascore.com barcauniversal.com forcabarca.s
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

7 komentáre
2024-01-22 09:19:39
yamal tores fozny vylon
2024-01-22 09:25:55
Araujo aj ked nehra zle,tak je daleko od svojho potencialu a za mna pri prvom gole opat zavadzal Penovi v 5-tke a dostali sme gol kvoli tomu,nestalo sa to prvykrat v tejtp sezone.Topka DeJong💯👌,bez neho si zalohu neviem predstavit,on je vsade...Gundo nabera formu👌 a vpredu Ferran je 💯 lepsi ako Lewa,kedze Lewa nebeha,nenabieha a aj do kombinacie nie je nic extra👎.Zle pocity mam s Roqueho,sice je kratko s muzstvom,ale aj vcera mal problem spracovat loptu⚽,odskakovala mu(ale to moze byt nervozitou,tlakom).Nabehy,rychlost ma dobre
u,aj pohyb....ale potreboval by dat cim najskor gol,aby sa kus ukludnil.