Hector Fort svojím výkonom vo štvrťfinále Kráľovského pohára ukázal, že môže byť prvotriednym futbalistom. Na San Mamés v Bilbau zahral veľmi dobre, keď nastúpil na ľavej strane obrany namiesto zraneného Alejandra Baldeho. Teraz je jednou z hlavných možností Xaviho do základnej zostavy, ale nie na ľavej strane obrany, ale na pravej, čo je jeho prirodzená pozícia na ihrisku.

Dva najlepšie výkony Hectora Forta v prvom tíme boli zápasy, ktoré odohral ako ľavý obranca. V týchto zápasoch nastupoval ako núdzová alternatíva, ale svojím prístupom na ihrisku umožnil Xavimu, aby mu plne dôveroval v sobotňajšom ligovom dueli proti Villarrealu. V nadchádzajúcej konfrontácii by podľa informácií katalánskeho denníka Sport mal Fort hrať ako pravý obranca.

17-ročný mladík už odohral jeden zápas na svojom nominálnom poste. Bol to súboj proti Antverpám v Lige majstrov. Ako to už býva, jeho debut bol dosť nervózny, ale nebudeme si klamať, máloktorý hráč dostane príležitosť debutovať v prvom tíme hneď v súťaži tejto kategórie. V dvoch zápasoch Kráľovského pohára, v ktorých nastúpil (UD Barbastro a Athletic Club), ukázal veľkú sebadôveru a odvahu.

Po absencii Alejandra Baldeho a Marcosa Alonsa nemá Barcelona prirodzeného ľavého obrancu. João Cancelo, ktorý sa vracia po zranení, už na tomto poste hral. Portugalčan bol povolaný už na zápas proti Athletic, ale v tomto zápase nehral. Podľa denníka Sport všetko nasvedčuje tomu, že v sobotu na trávnik Montjuïc vybehne práve Cancelo ako ľavý obranca. Hector Fort by mal nastúpiť na pravej strane obrany, na pozícii, na ktorej už hral za barcelonský Atlètic a vo farbách španielskej reprezentácie do 17 rokov na Minuloročných majstrovstvách sveta v Indonézii.

V strede defenzívy má isté miesto Jules Koundé. Araujo a Christensen si zo zápasu na San Mamés odniesli drobné zdravotné problémy. Ako píše Jordi Gil z denníka Sport, jeden z nich bude možno odpočívať. K dispozícii je aj Pau Cubarsi, ktorý po vstupe do seniorského tímu robí dobrý dojem.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.