Marcelino, tréner Villarrealu, najbližšieho súpera Barcelony, na predzápasovej tlačovej konferencii hovoril o súboji s Blaugranas, ale aj o VAR a práci rozhodcov.

Predzápasové pocity

"Musíme mať vždy maximálne nadšenie a motiváciu, aby sme dokázali vyhrať. Bez ohľadu na súpera. Tí, ktorí sú teoreticky lepší, to musia dokázať. To, čo sa stane počas 90 minút, rozhodne o výsledku v náš prospech alebo neprospech. Vieme, že hráme proti skvelému tímu s veľkým potenciálom a na vlastnom ihrisku. Musíme mu čeliť s odhodlaním, odvahou a vedomím, a to si bude vyžadovať našu maximálnu úroveň."

Polemika vôkol rozhodcov

"Nevenujem pozornosť tejto záležitosti. Rozhodcov si veľmi vážim. Čokoľvek si myslia, že by mali urobiť, môžu urobiť. VAR je tu na to, aby zabezpečil spravodlivosť a ako poradný prvok, nie ako rozhodujúci prvok, pretože rozhoduje rozhodca. Postupom času sa však tento proces obrátil. To, že sa mnohé kluby sťažujú na rozhodcov a používajú určité prívlastky, sa mi zdá neprimerané. Verím v ich absolútnu nestrannosť a v to, že súťaž je spravodlivá. Dúfam, že rozhodca bude mať pravdu a že ani v tomto zápase, ani v tých nasledujúcich sa nebude hovoriť o rozhodcovi kvôli konečnému výsledku."

Analýza súpera

"Toto je tím, ktorý prehral len dva zápasy a strieľa góly. Je pravda, že dostávajú viac gólov ako v minulej sezóne a to im uberá body. My sa pokúsime využiť to, že možno nie sú v najlepšej forme, ale očakávam dobrú Barcelonu. Nedávno vyhrali na výjazde nad Betisom 4:2. Je pravda, že zápas proti Athletic Club bol pre nich veľkou fyzickou záťažou. Títo hráči sú však zvyknutí hrať dvakrát týždenne. A hrajú doma."

Optimizmus

"Myslím si, že sme toho schopní. Ale ľahšie sa to povie, ako urobí. Musí sa to dokázať. Neviem, aké percento. Verím, že zlepšenie je možné každý deň. Dokonalosť neexistuje a my musíme pracovať každý deň."

Hráči Barcelony

"Nebojím sa o žiadneho hráča, všetci sú dobrí. Sú to futbalisti na najvyššej úrovni. Hovorí o tom ich kariéra. Majú veľa zranení, ale majú aj veľa dobrých náhradníkov. Musíme brániť a odvádzať veľmi dobrú kolektívnu prácu a byť efektívni v pokutovom území. Je normálne, že majú viac šancí ako my, ale aj proti Mallorce sme ich mali veľa a prehrali sme."

zdroj: marca.com
foto: twitter

Diskusia

Zatiaľ žiadne komentáre. Pridaj komentár ako prvý.