Je možné, že prehra s Villarrealom spečatí Xaviho budúcnosť. Ako informovalo rádio RAC1, Joan Laporta analyzuje situáciu so zástupcami športovej komisie Barcelony.

Podľa týchto správ prebieha v kancelárii na Montjuïc stretnutie, na ktorom majú klubové orgány prediskutovať všetko, čo sa stalo. Uvidíme, aké budú závery týchto rokovaní. Množstvo zdrojov v každom prípade tvrdí, že Xavi bude trénerom FC Barcelona aj po dnešnej prehre. 

AKTUALIZÁCIA

21:50 Ako uvádza Fernando Polo z Mundo Deportivo, Barca sa napriek nespokojnosti s prehrou zomkne okolo Xaviho. Helena Condis z COPE uvádza, že ide o to, aby súčasný tréner zostal, pokiaľ on sám nepovie, že už nechce byť trénerom. V podobnom duchu píše aj Toni Juanmarti z denníka Sport, ktorý verí, že Xavi povedie mužstvo proti Osasune, ak sa na to bude cítiť, ako to robil doteraz. Novinári sa preto zhodujú, že Barcelona po zápase s Villarrealom Xaviho nevyhodí.

21:55 Podľa RAC1 sa začiatok Xaviho tlačovej konferencie odkladá, pretože tréner má stretnutie s Joanom Laportom.

21:57 Javi Miguel: V športovej komisii nebola jednomyseľnosť v otázke Xaviho zotrvania. Niektorí požadovali rozhodnutie už teraz. Laporta všetko zadržal, podporila ho väčšina. Potom odišiel do šatne, aby sa porozprával s trénerom.

22:00 OFICIÁLNE: Xavi na tlačovej konferencii potvrdil, že po skončení prebiehajúceho ročníka odchádza z Barcelony!

Xavi: "Od 30. júna nebudem pokračovať v Barcelone. Myslím si, že klub potrebuje zmenu dynamiky. Hráči sa oslobodia. Keď rozmýšľam ako culé, myslím si, že najlepšie bude odísť 30. júna. Myslím si, že ešte môžeme odohrať dobrú sezónu."

"Cítim sa najviac zodpovedný. Myslím si, že projekt fungoval veľmi dobre, ale myslím si, že toto rozhodnutie pomôže hráčom a klubu. Som v pohode, ale je to už niekoľko dní, čo som sa takto rozhodol a nechcem byť pre Barçu prekážkou. Nebudem predstavovať problém."

"Chcem pre tento klub to najlepšie a najlepšie bude, keď na konci sezóny opustím túto pozíciu."

zdroj: španielske médiá
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

21 komentáre
2024-01-27 21:59:08
Absolútne nesúhlasím s vykopnutim Xaviho...my nemáme tím a tu môže byť hocikto a s prestupmi sme v prdeli, myslíte že tých cca 5m pred sezónou je len tak? Musíme vydržať zopár sezón v biede, toto je dôsledok Barta 🤷 a veci typu že ony tréner ich inak bude motivovať neberiem ale že vôbec, hráči sú slabí, lavička biedna, z tých 25 hráčov čo máme (rátam celu súpisku), má na Barcelonu možno 8....a keby xavi sám skončil - vďaka maestro, 2 tituly sú tam ✌️
2024-01-27 22:01:55
Len tak zo zvedavosti, kedy sme naposledy dostali 5 gólov doma? Čo to prezrádza o Xavim ako trénerovi? Alebo za to môžu naši hráči, ktorí sú príliš slabí a neriadia sa tým, čo Xavi od nich očakáva? Odpoveď je jasná, no nech si každý urobí vlastný názor.